X

Coldenhoff har travlt med at bygge RM-Z450

En af de bemærkelsesværdige tilskuere under tredje runde af AMA Supercross-sæsonen i Anaheim var Glenn Coldenhoff. Så der var lidt tid til at indhente nogle af de ændringer, som Rookie Coldenhoff står over for i sin første FIM MXGP-kampagne i denne sæson. Den 24-årige hollænder arbejder allerede i et helvedes tempo med RM-Z450 og var derfor også til stede i Californien sammen med Rockstar Energie Suzuki Europe-holdet.

”Jeg havde ikke regnet med at have det så godt,” siger en entusiastisk Coldenhoff, der har trænet med den store motorcykel i næsten tre uger nu. "Jeg kørte med Kevin (Strijbos) hele tiden, så jeg kunne helt sikkert se, hvor min fart var nu."

Hollænderen er en af ​​fem ryttere, der kommer fra MX2-klassen og skifter til MXGP. Med tre podier og to seriesejre på RM-Z250 forbliver han loyal over for Suzuki i 2015. "Suzuki har en god cykel til mig, men jeg skal stadig vænne mig til den," siger den britiske GP-vinder i 2013. "Vi begyndte at teste umiddelbart efter Nations med to dage i Frankrig og to i Lommel. Fra da af havde vi allerede et godt grundlag, og det arbejdede vi videre på med nogle ændringer hist og her. Affjedringen og motoren er meget god, og holdet balancerede det fint for mig."

Som alle andre Suzuki-ryttere deltog Coldenhoff også i en hård "boot camp" i Portugal i slutningen af ​​2014. Dette er naturligvis en prioritet, især når det kommer til at tilføje muskelmasse og vægt for at håndtere de ekstra hestekræfter, 450cc. “Jeg spiser allerede lidt mere! Jeg går til diætist, hvilket er noget, jeg plejer, fordi jeg har brug for det for at tage lidt på i vægt. Sidste år vejede jeg kun 67 kg, men det er for let til de 450. Nu er jeg allerede på 70, så det går den rigtige vej.”

Coldenhoff vil helt sikkert blive overvåget, ligesom hans MX2-kandidater som Romain Febvre, Christophe Charlier, Alex Lupino og Jose Butron. Især i den første sæson i premierklassen ser vi frem til målsætningerne for 2015. ”Det er altid svært, når man kommer fra MX2, og det kan man også se på de andre ryttere, der er kommet forbi de seneste år. Jeg vil bare være konsekvent og skadesfri... så det er en meget stærk klasse."

Væk fra udendørsbanen tager Coldenhoff også lidt tid på at få sin første smagsprøve på AMA Supercross-begivenheden. Der blev også kørt et par omgange på Suzuki SX-banen i den sydlige del af Corona. "Vi testede det i sidste uge, og det var bestemt ikke let, men hvis vi skulle træne på supercrossbanen i fire måneder, ville det gå en smule bedre," siger han. "Vi kørte med vores MX affjedring, og det var ikke så godt!"

Tekst: Adam Wheeler / OTOR
Foto: CDS/Bavo Swijgers