X

SX Geneva: Schweizisk prins, fransk konge!

I dag, lørdag, fandt den sidste aften af ​​Genève supercross sted. SX2-klassen så igen en meget stærk Valentin Guillod. Den helt nye Yamaha-pilot, der stadig er i introduktionsfasen med sin nye kærlighed, startede lørdagen med en sejr. Schweizerne opnåede denne sejr ved at være foran Arnaud Aubin og Yannis Irsuti. I andet heat så vi hovedkandidaten til titlen 'Prins af Genève' lave en dramatisk start og styrte i det første hjørne. Som et resultat spillede Valentin Guillod ikke for sejren, denne sejr gik til Jimmy Decotis. Amerikaneren, der sluttede på 7. pladsen i East Coast 250 Supercross-mesterskabet i denne sæson, var hurtigere end Yannis Irsuti og Josse Sallefranque. Valentin Guillod havde allerede kæmpet sig frem til fjerdepladsen, en plads der var nok til, at Standing Construct-piloten sikrede sig titlen som 'Prins af Genève'.
Blandt SX1-drengene var en mand bare lidt for stærk, den mand hed Marvin Musquin hele weekenden. Franskmanden ansat i KTM tog hulskuddet og dermed er alt fortalt. Fra start til slut var Marvin Musquin chef. Heldigvis var der noget interessant at følge i baggrunden. Loic Rombaut var startet som en kanon og lå på andenpladsen. Med en fart, der ikke var særlig høj, sørgede Rombaut for, at Hill, Aranda, Soubeyras, Izoird, Teillet og et par andre holdt sammen. Derudover fik den første mand i kampen, Marvin Musquin, en del af sin føring. Alligevel var Loic Rombaut svær at overtale, og da Josh Hill endelig havde brudt døren ned, kunne strømmen af ​​piloter, der susede forbi den velstartede franskmand, ikke længere stoppes. Josh Hill og Greg Aranda havde derefter lidt af en kamp med hinanden. Begge var ret interesserede i andenpladsen efter Musquin, men til sidst var det Aranda, der viste sig som den stærkeste og henviste den ældste af Hill-brødrene til tredjepladsen. Fabien Izoird og Cedric Soubeyras fuldendte top fem.

For Cedric Soubeyras var denne femteplads umiddelbart nok til at blive nummer to på det sidste podie, efter naturligvis den nye 'King of Geneve' Marvin Musquin og amerikaneren Josh Hill.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Fotos: CDS