X

Dopingsuspendering for James 'Bubba' Stewart?

Det har ligget i luften et stykke tid, og nu er det sket. FIM har endelig truffet en beslutning vedrørende James 'Bubba' Stewarts positive dopingurintest. Yoshimura Suzuki-piloten testede positiv for amfetamin efter supercross-løbet i Seattle. Ifølge Stewart-lejren kunne disse komme fra ADHD-medicinen, som den tidligere mester tager. De nødvendige recepter og certifikater for denne medicin var dog ikke blevet indsendt til tilsynsorganet USADA (United States Anti-Doping Agency). Denne 'uopmærksomhed' koster nu dyrt, da FIM har udstedt en 16-måneders karantæne for James Stewart. Dette starter dog med tilbagevirkende kraft fra den 12. april 2014 og løber indtil midnat den 11. august 2015.

Det betyder, at hele 2015-sæsonen for den afroamerikanske motocrosspilot er i stykker. Ud fra Yoshimura Suzukis pressemeddelelse kan vi dog konkludere, at Stewart-lejren forbereder sig på en appelprocedure. Så det ser ud til, at vi kan forberede os på en sæbeopera, som vi har set flere gange i cykelsporten.

Beslutning FIM CDI i sagen om James Stewart, Jr.
Den 12. april 2014 gennemgik hr. James Stewart, Jr. en antidopingtest udført af FIM ved runden af ​​Monster Energy AMA Supercross, et FIM verdensmesterskab, der blev afholdt på Century Link Field, Seattle, Washington. Urinprøven fra hr. Stewart afslørede tilstedeværelsen af ​​et forbudt stof (amfetamin) opført i kategori S6. Stimulans under a) Ikke-specificerede stimulanser og forbudt i konkurrence i henhold til den gældende FIM Antidoping Code (CAD).

Den 17. juni, i overensstemmelse med artikel 7.6.1 CAD, suspenderede FIM foreløbigt hr. Stewart med virkning fra den 20. juni i afventning af CDI's afgørelse om sagens realitet. Siden da er hr. Stewart foreløbigt blevet udelukket fra at deltage i nogen konkurrence. Sagen blev henvist til CDI, og hr. Anand Sashidharan fra Indien blev udpeget af direktøren for Den Internationale Dommerkommission (CJI) som CDI Single Judge til at behandle sagen.

Under hensyntagen til artikel 8.1.1 CAD og artikel 3.3.2 i FIM Disciplinary and Arbitration Code blev hr. Stewart hørt af CDI under en høring på Best Western Hotel i Chavannes-de-Bogis, Schweiz, den 23. oktober 2014.

CDI har nu truffet sin afgørelse. For så vidt angår realiteterne fandt CDI, at det var ubestrideligt, at hr. Stewart havde begået en overtrædelse af antidopingreglerne i henhold til artikel 2.1 CAD, som især siger, at "[det er hver rytters personlige pligt at sikre, at intet forbudt stof kommer ind i hans eller hendes krop(...)”. CDI fandt endvidere, at dette var den første overtrædelse af antidopingreglerne, der blev anerkendt mod hr. Stewart.

Under hensyntagen til alle de fremlagte beviser fandt CDI, at hr. Stewart ud fra en sandsynlighed havde fastslået, hvordan det forbudte stof var kommet ind i hans krop. I overensstemmelse hermed var dommeren i stand til at anvende artikel 10.5.2 i CAD. I betragtning af alle omstændighederne og under hensyntagen til hr. Stewarts grad af skyld og uagtsomhed, kom CDI Single Judge til den konklusion, at den passende sanktion, der skulle pålægges hr. Stewart, var en udelukkelsesperiode på 16 (seksten) måneder. CDI afgjorde endvidere, at udelukkelsesperioden ville begynde den 12. april 2014 (datoen for indsamlingen af ​​prøven). Følgelig vil den udelukkelsesperiode, der er pålagt hr. James Stewart, slutte den 11. august 2015 ved midnat.

I overensstemmelse med artikel 10.8 i CAD afgjorde CDI, at hr. Stewart er diskvalificeret fra alle konkurrencer, hvori han deltog (inklusive de fire runder af 2014 nationale Lucas Oil AMA Pro Motocross Series) efter prøveudtagningen (12. april). 2014), og alle resultater, han opnåede i disse konkurrencer, annulleres med alle de deraf følgende konsekvenser, herunder fortabelse af eventuelle medaljer, point og præmier. FIM vil derfor ændre placeringerne af 2014 Monster Energy AMA Supercross, et FIM verdensmesterskab, i overensstemmelse hermed.

En appel af CDI's afgørelse kan af parterne indgives til Court of Arbitration for Sport (CAS) i Lausanne (Schweiz) inden for 21 dage efter datoen for modtagelsen af ​​CDI's afgørelse i henhold til artikel 13.6 i FIM Anti 2014 - Dopingkodeks.

Den fuldstændige begrundede beslutning blev meddelt hr. Stewart den 12. december 2014 og vil blive offentliggjort på FIM's hjemmeside til sin tid.
Kilde: fim-live.com

Sørg for at fortælle os, hvad du synes om dette besvær.
Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Suzuki-Racing.com