X

Travlt, travlt, travlt... men vi elsker det!

Meget travle tider kommer for motocross-entusiasten i lavlandet. Hvad nytårsperioden er i cyclocross er påskeperioden i motocross, eller i hvert fald i år. Fra 26. april til 4. maj (9 dage) vil der for eksempel være 6 dages motocross! Kan du huske, hvad de bedste nyheder om dette er? MxMag.be vil rapportere om HVER af disse kampe, hvis du bare ikke kan klare mere og foretrækker din sofa. Så glem ikke vores Facebook en Twitter hold øje med konstante opdateringer! Vi lister alle kampene for dig.

26. april ONK te Axel
Den tredje kamp i Dutch Open Championship er planlagt til cirka en halv times kørsel fra Gent. Mike Kras og Marc de Reuver er involveret i en episk kamp om den hollandske MX1-titel, og Tyla Rattray og Todd Waters vil også være til start. I MX2 har vi Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff og Wilvo Negaan-holdet klar til at konkurrere i Zeelands sand. I 125cc-klassen kan vi belgiere heppe på Cyril Genot, Bryan Engelen og en række andre talenter, der hurtigt krydser grænsen. Og i 85cc-klassen er det belgiske supertalent Jago Geerts involveret i titelkampen!

27. april International motocross i Wuustwezel
En række topryttere starter i Kevin Strijbos' hjemmebase under den 44. internationale motocross. Omkring 20 GP-ryttere vil yde deres bedste for at vinde denne klassiker, cirka en halv times kørsel fra Antwerpen. Nogle navne er; Kevin Strijbos, Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff, Joël Roelants, Max Nagl, Romain Febvre, Valentin Guillod... og listen fortsætter! Så det ser ud til at vi får en god weekend.

29. april El-motocross i Zolder
En stille, men spektakulær kamp vil nu finde sted på den ellers larmende plads i Zolder. For eksempel vil nogle af de bedste GP-ryttere konkurrere mod hinanden på KTM Freeride E, en elektrisk dirtbike. Sidste år kom Stefan Everts ud af toppen, da han tvang Jake Nichols til en fejl. Den ti-dobbelte verdensmester var den stærkeste i dette sjove format, hvor konkurrencen foregik over 5 runder. Skuespillet vil heller ikke være dårligt uden for banen, da en Tomorrowland DJ vil presse RedBull-lastbilen til dets grænser!

1. maj, sæsonens anden BMMX i Moerbeke-Waas
For første gang i 3 år vender de bedste motocrosskørere fra Belgien tilbage til Østflandern. Det er fortjenesten for AMC de Scheldeland, som arrangerer den anden kamp om det belgiske mesterskab i Moerbeke-Waas. Her er vi allerede sikret medvirken af ​​navne som; Jeremy Van Horebeek, Kevin Strijbos og Joël Roelants. Hvem vil ellers slutte sig til os her? Hvem ved, men vi har allerede set i Mons, at disse tre herrer ikke giver hinanden noget i gave.

3-4 maj MXGP i Valkenswaard
Vi lukker med et stort brag. Lige over grænsen, en times kørsel fra Antwerpen, står Valkenswaard GP på programmet. Jeg skal selvfølgelig ikke fortælle dig, hvem der er i starten her. Det, der mangler at blive set, er, om Jeffrey Herlings kan forblive ubesejret i Valkenswaard med sin nuværende form. Siden han var 15 år, da Jeffrey kørte sin tredje GP i sit liv der, har han været ubesejret i Valkenswaard-sandet. Faktisk har Brabanderen endnu ikke tabt en eneste serie der, endnu en overraskende statistik fra 'De Bullit'. I MXGP-klassen vil Cairoli have en meget svær tid med Jeremy Van Horebeek, som kan klare sandet ret godt og nærmest ride for sit eget folk, lige over grænsen!

Kort sagt, det bliver travlt, travlt, travlt... Men vi kunne ikke ønske os bedre! Lad os nu håbe, at motocrossguderne og vejrguderne vil sidde rundt om bordet og give os 10 uforglemmelige dage!

Tekst & fotos: Frederik 'VePix' Van Eeckhoven