X

Georges Jobé dør...

I aften kom nyheden om, at Georges Jobe er gået bort. Han døde som 51-årig! Jobé havde fem MX-verdenstitler på sit navn og kan betragtes som en af ​​de største i sporten. I 1980 var Liège-indfødte endda den yngste verdensmester nogensinde i 250 cc. Dette blev efterfulgt af en ny kvartliterskrone i 1983 og 500 cc verdenstitler i 1987, 1991 og 1992. Desuden var der to priser som Sportsman of året ('87 og '92) og 9 belgiske titler på hans navn. Udover sin lange karriere som GP motocross-kører var han også aktiv som holdleder (FN Belgacom, KTM-fabriksteamet og det mislykkede Jobé-KTM-hold med Kevin Strijbos og Anthony Boissiere), supermoto-kører, arrangør og træner.

Den evige angriber var og er også meget populær blandt fans i England. Hans berømte dobbeltspring - under 500cc Grand Prix'et på Hawkstone Park i 1984 - over rivalen André Malherbe havde bestemt noget med det at gøre. fotograf Nick Haskell fangede øjeblikket, og det billede er blevet et af de mest ikoniske MX-billeder nogensinde. Maleren Rob Kinsey lavede et meget smukt akrylværk baseret på det foto (nedenfor).

Med 28 GP-sejre ligger vores landsmand på en 12. plads i 'de evige ranglister.' En af Jobés største sejre var dog hans typisk beslutsomme comeback efter et forfærdeligt styrt i Dubai (2007), der gjorde ham lammet. Georges Jobé forblev en mand med karakter og en utrolig gå-på-gang selv efter sin sportskarriere. Efter flere års genoptræning blev han selvstændig igen, men i 2010 udviklede han hudkræft, som han overvandt. I år blev den kontroversielle rytter diagnosticeret med myelodysplasi, en form for leukæmi. En sygdom, som han bukkede under for.

Mxmag-redaktionen ønsker at udtrykke sin medfølelse med familien til Georges Jobé, hans venner og støtter.