X

Britisk GP: podietalk MX2

Tommy Searle levede fuldt ud op til sin status som hjemmefavorit Matterley Basin. Af Monster Energy Pro Circuit Kawasakirytteren dominerede begge heats fuldstændigt. Jeffrey Herlings forsøgte at slå briten på hjemmebane, men det lykkedes ikke. Også for Zach Osborne den britiske GP var en slags hans hjemmelæge. Amerikaneren kører med på GP-arrangørens hold Steve Dixon.

Vinder: Tommy Searle – Monster Energy Kawasaki (1-1)

"Presset om at vinde gør det altid endnu sværere under en hjemmekamp. Men jeg ville ikke svigte nogen. I begge motoer kom Jeffrey meget tæt på, men jeg vidste, at jeg ikke kunne tabe foran fansene. Titlen bliver meget svær, men en sejr som i dag kompenserer for meget. Jeg hørte nogle gange hans (Herlings) motor og så på fansene, at han var tæt på. Men jeg blev bare ved med at køre mit eget løb. Jeg vidste ikke, at han var styrtet, før halvvejs gennem den sidste omgang af den anden motorcykel. Men så kunne festen begynde!"

Anden: Jeffrey Herlings – Red Bull KTM (2-2)

"Det er en skam, jeg ikke kunne vinde her, men til sidst skulle jeg kun give seks point til Tommy. De næste to løb er i Lierop, og det er praktisk talt min baghave. Jeg vil være klar, og jeg er sikker på, at jeg kan vinde begge heat der for yderligere at udvide min føring på 51 point. Forhåbentlig ender Jeremy (Van Horebeek) mellem mig og Tommy for at uddybe kløften med Tommy endnu mere."

Tredje: Zach Osborne – Monster Energy Yamaha (3-4)

"Det var en fantastisk weekend for mig. Jeg følte mig straks hjemme på dette spor. I den første moto havde jeg ikke så god en start, men jeg var stadig i stand til at komme tilbage inden for omkring fem eller seks sekunder efter Jeffrey. Jeg har kun tre praktiserende læger tilbage, hvilket gør det svært at følge med de her fyre i front. Især hvis de allerede har gennemført mere end 25 GP-runder. Jeg er tilfreds med resultatet af denne weekend. Nu er det tid til at fortsætte med at arbejde på min kondition og nå et godt niveau igen."

foto: Kawasaki Racing/Sarah Guttierez