X

Præsentation International Motocross Eernegem 2012

Det var flere årtier siden, der blev arrangeret en BMB motocross-konkurrence i provinsen Vestflandern. BMB-forbundet er det eneste motocross-forbund, der står for det nationale mesterskab, hvilket betyder, at verdens topkørere også er tilknyttet dette forbund. Ideen modnes derfor om at oprette den første vestflamske organisation i 2010. Eernegem-kredsløbet var med sin sandede overflade det ideelle sted at bygge et kredsløb. Den første udgave tiltrak et massivt antal tilskuere, og ikke færre end syv nationaliteter dukkede op ved starten. I 2011 blev der ikke fundet en passende dato, men i 2012 dukkede Eernegem-løbet op igen på BMB-kalenderen. Fredag ​​den 27. juli afholdes den traditionsrige aftenmotocross i Vestflandern

2. Organisation

Mc.Mikkola-teamet har været aktive i motocross i 20 år. Først på amatørniveau og for seks år siden blev skridtet taget til BMB-forbundet, hvor holdet også formåede at vinde flere nationale titler. Klubben arrangerer også et løb på Lommel VM-kredsløbet, men ønskede også at have et løb tæt på hjemmet. Derfor kom Eernegem-kampen som en gave fra himlen.

3. Program

Ikke færre end 10 kategorier vil være til start i Eernegem. Programmet starter med ungdomsrytterne i 85 cc klassen, hvorefter alle voksenrækker starter. Tidsbestemt træning afholdes om morgenen, og hver klasse kører to heats om eftermiddagen. Som ekstranummer blev organisationen belønnet med en prøvetur til det åbne belgiske mesterskab for quads, som vil bringe en række europæiske topryttere fra Tyskland, Belgien og Holland til Eernegem. Alle serier kører for BC-point, og løbet tæller også med i det flamske mesterskab. Internationalen skal dyste om den lukrative Challenger Cup. Den næste nationale serie starter derfor.

Ungdom 85 cc: Belgisk prøvemesterskab 2012
Seniorer åbner: Smag belgisk mesterskabssnack 2012
Løfter: Trial Belgian Championship 2012
Juniorer 250/450 cc: Belgisk prøvemesterskab 2012
Nationals 250 cc: Trial Belgian Championship 2012
Nationals 450 cc: Trial Belgian Championship 2012
Internationale 250/450 cc: Trial Flemish Championship + Challenger Cup
Quads: Trial Open Belgian Championship 2012

4. Palmares

Den første udgave i 2010 bragte en masse udlændinge til Eernegem, men sejren blev i Belgien, fordi sejren gik til VM-topspilleren Yentel Martens. Sidevognene var også til stede og den senere verdensmester Joris Heyndrickx-Kaspar Liebins tog den dobbelte seriesejr.

Palmares interesse

  1. Yentel Martens (Ring)
  2. Jose Butron (Esp)
  3. Steve Seronval (Bel)
  4. Ivo Steinberg (Letland)
  5. Patrick Roos (Ned)
  6. Petar Petrov (Bulgarien)
  7. Roy Ghysel (Ned)
  8. Adrien Van Beveren (Fra)
  9. Jeremy Delince (Bel)
  10. Kristof Salaets (Bel

5. PR i markedsføring

Konkurrencen følges af ti pressefotografer og optræder i alle fagblade. Internetsiderne ser også ud til at have mere end normalt interesse for dette løb. Specialiserede sider som Mxworld og Mxmag.be vil være til stede ved løbet.

6. Kredsløb

Kredsløbet bygges helt fra bunden og er 1600 meter langt. Overfladen er ret sandet, og cirka otte hop vil blive konstrueret, så skuet helt sikkert vil være til stede. Pladsen til at forberede kredsløbet er cirka 5.5 hektar. Tilskuere kan gå rundt på banen såvel som i rytterparken.

7. Data

Organisation : Mc.Mikkola-racing
Dato: 27. juli 2012
Sted: Bruggestraat, Eernegem
Oplægsholder: Fred Decock
Catering: Beavers Snacks
Circuit: 1600 meter sandet kredsløb
Sikkerhed: Alarm redningshold
Læge:
Geluid : Sanrobi-are Nederland
Miljøpleje: BMB-udvalget
Kursuskommissær: Ivan De Vogeleir
Pokaler: flamsk mesterskab, belgisk prøvemesterskab
Challenger Cup
Renners park: Åbent fra torsdag kl

8. Hjemmeryttere

Vestflamlændere er på det højeste niveau i næsten alle kategorier.

Løfter: Ben David (Ettelgem), Zinno Bonnez (De Panne), Jaimy Sanders (Gistel), Jonas Dockx (Damme), Tim Vandendriessche (Menen)
Ældre borgere : Youri Van Hee (Oostkamp), Stijn Verbouwhede (Waregem)
Juniorer: Jens Ghesquiere (Zonnebeke)
Nationale: Kenny Roelandt (Bekegem), Franky Van Eecke (Zedelgem), Randy Vandecasteele (Brugge), Davy Sanders (Gistel), Kevin Van Massenhove (Veurne), Kenneth Dekindt (Veurne), Christope Hempte (Avelgem), Neal Deconinck (Zwevegem)
Interesse: Gunther Ghysels (Avelgem), Jeffrey Dewulf (Jabbeke), Marvin Vandaele (Pittem), Manuel Priem (Lichtervelde), Jurgen Wybo (St-Eloois-Winkel), Tom Lahousse (Geluveld)
Quads: Davy De Cuyper (Waregem), Auke Theuninck (Lichtervelde), Sunny Desintubin (Passendale), Jasper Parreyn (Reningelst)