X

Point til Kevin Fors og Nathan Renkens i Fermo

Den tredje test til verdensmesterskabet blev afholdt i weekenden i Fermo, Italien. På den smukke hurtige rundstrækning blev rytterne denne gang præsenteret for en meget mere teknisk rundstrækning end i sidste uge. Solen sørgede for sommertemperaturer og en smuk weekend.

Fermo var Ludovic Brevers' debut i MX2-klassen. På grund af Kenny Vanduerens skade gav holdet ham mulighed for at få erfaring på højeste niveau som forberedelse til hans første kamp i St-Jean d'Angély. Der var ingen forventninger til Ludovic. At få så meget erfaring som muligt var budskabet til ham.

Kevin Fors håbede at være i top 20 denne gang efter at have scoret point to gange i Valkenswaard og Sevlievo. Han startede kvalifikationssessionerne lørdag med stor motivation. I kvalifikationen kom Kevin tilbage fra 33. pladsen til 26. pladsen.

Søndag kom Fors godt fra start i den første række. Fors red længe på fjortendepladsen og kunne følge med de andres fart i den første halve time. I de sidste omgange havde han det svært fysisk og måtte sætte farten lidt ned. Han mistede et par pladser mere og krydsede målstregen som nummer 17, hvilket var godt for yderligere 4 point. Ludovic blev nummer 29.

I den anden moto kunne Kevin undgå det store styrt i starten og kom igennem som 11. efter et par hjørnespark. I anden runde blev han ramt i en duel, og den forreste bremseskive blev bøjet. Som et resultat mistede Kevin sin forbremse og måtte sætte farten ned. Han kunne ikke længere gå helt ud og sluttede til sidst på en 23. plads. Ludovic blev nummer 30.

Nathan Renkens fik lov til at starte igen i 125cc-klassen. På denne hurtige rundstrækning havde Nathan det bedre fra starten end i sidste uge. Han kvalificerede sig som nummer 26 og startede løbene med en god følelse.

I den første moto tog Nathan en middelmådig start. Han var i stand til at komme ind i top 20 og holdt sig godt. Omgang efter omgang rykkede han et par pladser op og sluttede flot på en 15. plads og scorede de første point.

I den anden moto klarede Nathan det ikke så godt, han styrtede i det første sving og måtte forlade sidst. Han kom tilbage til 31. pladsen og sluttede 21. i slutstillingen.

Teamleder Marnicq Bervoets : Det var en vellykket weekend. Fermo er et meget teknisk kredsløb, hvor man kører meget hurtigt. Kevins første serie var meget god, i de første 25 minutter kunne han følge farten på mændene foran ham. Det er et godt tegn, fysisk skal han stadig forbedre sig lidt, men det kan der arbejdes på. Ærgerligt at han ikke havde en forbremse i anden serie, ellers havde han helt sikkert kunne score point igen. Ludovic har hovedsageligt kunnet høste erfaringer her, det er logisk, at han endnu ikke kunne ride i disse GP-mænds tempo, men jeg håber, han har lært en masse. Nathan red et godt første heat og var i stand til at score sine første point. Han faldt i starten i anden serie og tabte derefter på sådan en rundstrækning.

Kevin Fors : Jeg er glad for min første serie, ridningen gik rigtig godt og jeg hyggede mig. Men efter 25 minutter kom manden med hammeren, og jeg måtte give slip. Jeg ved nu, at jeg skal arbejde på min fysik for at kunne gå helt ud i de sidste minutter. I den anden serie var min bremseskive bøjet, og det er ikke let at køre på dette kredsløb uden forbremse. Jeg ville ikke falde, og jeg tog ikke flere risici. Mit mål om at score point har været succesfuldt hver gang indtil videre. Jeg mærker dog, at der er mere i det, og jeg vil gerne score i begge heat fra nu af, hvilket ikke har været muligt indtil videre.

Ludovic Brevers : Først var jeg ret imponeret over kredsløbet. Indtil for omkring 2 år siden red jeg i amatørforbund, og jeg stødte ikke på sådanne baner. Det var i hvert fald en god forberedelse til St-Jean. Jeg er glad for, at jeg var i stand til at gennemføre begge heats, og jeg lærte meget denne weekend. Jeg vil gerne takke holdet for at give mig denne mulighed!

Nathan Renkens: Kørslen var allerede meget bedre end i Sevlievo. Jeg er meget tilfreds med min første serie, jeg havde en god rytme og var i stand til at score mine første point, hvilket helt klart er et boost. Jeg var motiveret til også at komme ind i pointene i den anden moto, men på grund af styrtet i starten var jeg nødt til at starte bagfra, og jeg kom aldrig ind i rytmen. Under alle omstændigheder var det igen en lærerig oplevelse, og jeg vil fortsætte med at arbejde hårdt sammen med Marnicq for at forbedre resultaterne yderligere.

Kemea Reytec-teamet vil være til start i den internationale motocross af Wuustwezel i næste uge.

Billeder : CDS