X

The Privateer: Comebacket!

Elton Van Craenenbroeck aka 'The Privateer' bekymrede sig hele vinteren om, hvorvidt han skulle stoppe med motocross, indtil det var tid til at ansøge om en licens... 'The Privateer' forklarer noget af dette i sin klumme nedenfor.

Hey alle sammen,

Det er et stykke tid siden min sidste klumme. Vi er lige nu inde i en meget kold periode, hvor der er lidt træning til rådighed, både med cykel og motorcykel. Så det er tid til at tage plads bag computeren for at opdatere dig om de seneste måneder. Det har været en vinter med mange tvivl. Tvivl om, hvorvidt man skal køre videre eller ej. Jeg er en person, der ret impulsivt kan komme til et udsagn som "jeg holder op". Alligevel er den idé faldet mig oftere op i de seneste måneder. Som nogle af jer måske allerede ved, er jeg blevet bidt af Cyclocross-fejlen de seneste år. Og så de seneste måneder har mine tanker været mere på cyklen end på min motorcykel.

Jeg har allerede gennemført flere timers cykeltræning med min træningskammerat (Kevin) Woutske. Men som forventet er det nemmere at sige at stoppe end faktisk at gøre det. Jeg nyder stadig at køre motocross, og derfor har jeg besluttet at tilføje endnu et år. I mellemtiden har jeg allerede modtaget min BMB-tilladelse som National MX1 i postkassen. På trods af de seneste måneders tvivl har jeg ikke rigtig siddet stille. I slutningen af ​​sidste år tog jeg til det solrige Spanien sammen med Jonas Van Der Kelen og Wietse Brackman for at vænne mig til den 'nye' motorcykel og for at træne lidt uden cykel. Ja, ny cykel, for jeg valgte den nye Kawasaki KX450F for i år. Dette skifte kom hovedsageligt i stand på råd fra min svoger Kevin Wouts og hjælp fra Pfeil Kawasaki-teamet fra Tyskland. Tak til Kevin og Harald, chefen for Pfeil-teamet. Skiftet var lidt akavet i starten, men nu har jeg det helt godt på den grønne motorcykel. En anden nyhed er, at jeg starter i 2012 i Thor tøj og hjelme takket være Deac's Racing. Matchende 'Privateer' Butt Patches blev leveret af Split-designeren Victor Picoto. For 2012 kan jeg også regne med støtte fra Mxplanets Tony Hermans. Slående, fordi Tony faktisk er en Suzuki-forhandler!

'The Privateer' er helt ny!

Dels på grund af Cyclocrossen og mange cykeltræninger, går det også fysisk i en god retning. Noget der var et svagt punkt for mig i andre år. Selvom ærlighed kræver, at jeg siger, at jeg blev slået af min mekaniker Gert Kaesemans under cykelcross-konkurrencen i Vollezele. Ligesom mig konkurrerer Gert også i lokale cykelcross-stævner hver weekend. Men jeg tilskriver stadig mit nederlag sygdom. Så Gert, sådan ved du det 😉 haha! Så planen er at gå ind i mit sidste år som konkurrerende motocrosskører i 2012. Så har jeg konkurreret i præcis 20 år og til august fylder jeg ALLEREDE 30, pæne tal at trække sig med, ikke?

Ok, ja, spørg mig igen i slutningen af ​​dette år…. Vi får se, ikke? Men især den alvorlige rygskade fra 2006 forfølger mig fortsat og får mig til at tænke lidt mere, efterhånden som jeg bliver ældre... Jeg vil også gerne trække mig på fuld tid som Cyclocrosser i Masters A-kategorien fra oktober i år. Og at kombinere begge dele er svært at opnå. Jeg vil bestemt få det bedste ud af det i 2012, og selvom jeg ikke rigtig har et mål, håber jeg stadig i al hemmelighed på en permanent top-10-plads ved Nationals MX1. I modsætning til sidste år planlægger jeg at deltage i alle BMB-konkurrencer, i skarp kontrast til 2011, hvor jeg kun startede i syv konkurrencer. Selvom jeg nok skal passe ind til søndagens sæsonåbning i Lommel. 'The Privateer' og sand, det vil aldrig være en ideel kombination...

Nu skal vi bare vente til vejret tøer op, så vi kan genoptage motorcykeltræningen. Selvom indendørsbanen i Genk var en god erstatning for motorcykelfølelsen sidste weekend, er der stadig et par Cyclocross-stævner på programmet. Og måske tager jeg til Spanien i midten af ​​februar for at få noget ekstra motorcykeltræning, men det skal vise sig. Ser også frem til at se, hvem der vinder i AMA Supercross næste weekend. Som tidligere år følger jeg SX tæt og som bekendt er der allerede 4 forskellige vindere. Jeg håber faktisk på en god aften fra 'crowd favorite' Kevin Windham. Jeg bliver ved med at klage over mine 30 år, og den fyr er allerede 34... Så faktisk kan jeg holde et stykke tid, hvis du går forbi K Dub. Men jeg tror, ​​at Villopoto vil komme på toppen, efterhånden som sæsonen skrider frem. I hvert fald forekommer han mig at være den hurtigste.. I Lites må vi vente og se, hvad Ken Roczen gør efter sin skade, mod 'vildbarnet' Barcia

Hermed afslutter jeg min 'Comeback-kolonne', forhåbentlig vil jeg skrive den næste i varmere temperaturer.

Skål og på gensyn næste gang!

#52 Privatmanden

fotos: Makke Pics/Arkiv Elton Van Craenenbroeck