X

Anmodning om opgradering af Radson Trophy

Det, vi ønsker at se forbedret i næste sæson, eller rettere nu, er en (gen)opgradering af Radson Trophy MX2. Det er slemt nok, at fyre som Jeremy Van Horebeek og Nick Triest i Belgien ikke vil køre i deres egen velkendte MX2-klasse, men at den klasse også bliver stedmoderligt behandlet af arrangørerne, hjælper bestemt ikke noget.

For eksempel skulle den anden serie af Radson Trophy MX2 i Mons oprindeligt kun finde sted over 15 minutter + 1 omgang. Uforståeligt, selvfølgelig, og især for et mesterskab, der burde være på højeste nationale niveau. Det kom det heldigvis ikke til og anden serie blev også afviklet over 20 minutter + 1 omgang.

Dog må Radson Trophy-drengene undvære alt for mange dikkedarer. Ingen sceneceremoni for dem foran et stort publikum. Nej, de blev først hædret i Mons omkring klokken syv, selvom deres sidste runde fandt sted lige før finalen i Lotto Trophy. Det er bestemt et mysterium for mig, hvorfor vinderne af et Radson-trofæ ikke kan/bør hædres lige før eller lige efter dem af Lotto-trofæet (slet efter behov). Desuden forbliver de unge frataget tv-dækning. Ok, det er ikke de største navne, men skuespillet er ofte i top. Forresten, 5 minutters opmærksomhed på Radson Trophy ville ikke være malplaceret i en 25-minutters sammenfatning af en BC-runder. Kort opsummering af serie 1, kort opsummering af serie 2, podieceremoni (med Monster Girls osv.) og et interview med vinderen eller top 3. Det virker bestemt ikke som for meget at forlange.

Radson Trophy kunne man også pille ved sportsligt. Man skal kun se på resultaterne af EM MX2 i Valkenswaard for at indse, at vi klarede os ret dårligt med den største delegation. En del belgiere kom ikke engang til start i kvalifikationsheatene søndag. De fik lov til at pakke efter kvalifikationstræningen. Kun Jens Getteman og Kevin Fors viste sig at kunne score point på en bane, der egentlig burde passe belgierne. Et skilt på væggen, der ikke bør ignoreres.

Hvis BMB og dets klubber ønsker at høste fordelene af belgiske rytteres internationale succeser i fremtiden, skal de omgående overveje de såkaldte "ungdomsmesterskaber." Det er tydeligt, at de kommende unge ikke får nok køretid. Et mindre omfattende program under de belgiske MX Championship-løb synes indlysende. Men så skal de nok samarbejde med andre motocross-forbund... Fortsættes utvivlsomt.

JBS

Fotokredit: CDS-billeder