X

Stefan Everts: fødselsdagsinterviewet!

KTM scorede ikke færre end 2010 motocross-verdenstitler i 9 (hvad var de?), og den nyligt lancerede SX-F 350 blev en kommerciel succes på ingen tid. Familien Everts kan byde velkommen til et andet barn denne vinter. Ligesom under sin aktive karriere forbliver Stefan Everts en produktiv mand som Racing Director. Og hvad giver man en, der allerede har alt i fødselsdagsgave? Det er rigtigt, et interview på mxmag! I to dele...

I deres første sæson sammen vandt Tony Cairoli og Stefan Everts' hjernebarn, KTM SX-F 350, straks MX1 verdensmesterskabet!

Tillykke Stefan, der er i øvrigt meget at ønske dig tillykke med! Til dem, der stadig var i tvivl: KTM's MX-program er nu solidt på sporet i alle kategorier i verdensmesterskabet. Med to gennemprøvede ryttere i MX1 Cairoli og Nagl forventer alle fyrværkeri i MX2. Med to unge, sultne mandlige puttere Jeffrey Herlings og Ken Roczen, der er ivrige efter at bevise sig selv, Jeremy Van Horebeek, der også slutter sig til os. Du vil have dine hænder fulde.
Stefan Everts:
"Jeg tror, ​​det ikke vil være så slemt med Ken og Jeffrey. Hvis Jeffrey tænker sig lidt om, kan han stadig lære meget af Ken. Forskellen er ikke stor og på mange runder er de jævnbyrdige. Kens fordel er, at han har lidt mere praktiserende erfaring. Jeffrey har også et lidt mere surt temperament end Ken. Han forbliver meget roligere og køligere. Under alle omstændigheder bliver det en interessant sæson. Hvis de to fyre skal konkurrere mod hinanden, vil der være øjeblikke, hvor der vil være noget stress involveret. Det havde vi med Tommy (Searle) og Tyla (Rattray). Vi skal forvalte det her ordentligt. De skal kæmpe om det på en sportslig måde på banen. Vi er et hold og sekundært kører vi også for holdet og ikke kun individuelt. Der vil også være stærk modstand i MX2 World Championship med Searle og Max Anstie. Jeg tror, ​​det bliver en meget interessant sæson."

Du tror ikke, det bliver en KTM-kamp i MX2?
Stefan Everts:
"Bestemt ikke. Enig Roczen har de stærkeste kort på papiret, især hvis man ser på hans stærke sæsonafslutning. I sidste ende var Ken bare bedre sammenlignet med Marvin (Musquin). Tommy skal opbygge sin selvtillid og kondition igen, han har været ude i lang tid. Max Anstie har også klart sine op- og nedture, han kan køre meget stærkt, men han skal stadig bevise det i en hel sæson. Som en rigtig titelkandidat er Roczen fortsat manden, der skal slås."

Er Jeremy Van Horebeek ikke i fare for at forsvinde i baggrunden mellem Roczen og Herlings?
Stefan Everts:
Det er ikke meningen. Jeg vil gerne have tre ryttere, der er på samme niveau og får de samme muligheder. Jeremy er åben for at arbejde meget intensivt sammen. Personligt er jeg også meget motiveret for at tage ham til næste niveau. Han har mange gode egenskaber, men der mangler stadig nogle detaljer. Hans sidste kampe i sæsonen var gode, og han var stærk. Tag kun Fermo, han skulle have været der på podiet, men han lavede en rookie-fejl i den indledende fase. Han faldt, hvor der var sprøjtet... Det skal ud. Jeremy har lovet mig, at jeg har hans fulde tillid til at arbejde sammen. Jeg er sikker på, at han kan tage et stort skridt fremad, hvis han følger mine råd. Så har vi tre ryttere, der er i stand til at slutte i top fire.”

Van Horebeek vandt sin første GP på en KTM sidste år. Tilbage efter mere i 2011?

For mange mennesker var overførslen af ​​Van Horebeek vigtig ulogisk, fordi han ikke levede op til de høje forventninger i denne sæson og efterlod KTM med en masse tumult. Hvad var den afgørende faktor for at bringe 'The Jerre' tilbage?
Stefan Everts:
»Jeg forstår den reaktion. Dette er dog livets mulighed, og det fortalte jeg ham. Hvis det lykkes, vil han tage et stort skridt fremad. Hvis det ikke virker, vil det også være meget skuffende. Van Horebeek har fået den mulighed, fordi vi tror på, at han har et stort potentiale. Forhåbentlig kan jeg tilbyde Jeremy, hvad han altid har manglet. Jeg er fortrøstningsfuld, men det gælder vores tre ryttere i MX2. Jeg tror, ​​at alle ingredienserne er der for at gøre det til en fantastisk sæson. Motorerne ser også flotte ud. De har ikke været ledige i Østrig, vi har gjort nogle gode opdagelser igen. Også til de 350 i øvrigt. Det er vigtigt, at vi også fortsætter med at udvikle os teknisk, for konkurrencen står heller ikke stille! Det gør mig glad, at på trods af al succesen er den ånd og drive stadig intakt.”

Det må være skuffende for dig personligt, at der er mange KTM fabriksryttere, som næsten ikke eller alt for lidt får glæde af din ekspertise. Marvin Musquin arbejder med Yannig Kervella, Rui Gonçalves havde sin egen træner, Tony Cairoli og Shaun Simpson gjorde deres egne ting. Du havde nok mest indflydelse med Max Nagl?
Stefan Everts:
"Alle er frie til at tage de råd eller vejledning, de vil eller ej. Desværre virkede det slet ikke med Shaun. Som du siger, havde Tony og Marvin allerede en god måde at arbejde på før. Vi var i stand til at arbejde godt med Max, selvom der stadig er plads til forbedringer der. Jeg håber, at Jeremy (Van Horebeek) vil være den første, der virkelig tager det 100% op og gør fremskridt. Jeg siger altid til Max, at han kan køre meget hurtigt, men der mangler stadig nogle elementer i puslespillet. Og det er op til ham at gøre det og ændre det. Det er ikke oplagt for alle at forholde sig til dette. Vi vil se, hvor hurtigt Jerre vil reagere, og hvor intelligent han kan tage det. Jeg glæder mig rigtig meget til at tage den udfordring op med ham. Jeg ønsker intet mere end at gennemgå den udvikling med en dreng, med det ultimative mål selvfølgelig at være verdensmesterskabet. Tilfredsheden med mit udviklingsarbejde med 350 er stor, men at kunne guide nogen til titlen er mit næste mål!”

MX-superstjerner indbyrdes: Stefan Everts i samtale med Tony Cairoli.

Hvor kan Jerre’en ende, hvis læreprocessen går som planlagt?
Stefan Everts: ”Jeg vurderer ham som en kører, der kan konkurrere om tredje- eller fjerdepladsen. At sige med det samme, at han vil spille om sejren, ville lægge unødigt pres på ham. Han skal først gennemføre en konsekvent sæson uden større fejl. Kan han det, ender han også omkring tredje- eller fjerdepladsen. Det viste han i slutningen af ​​sæsonen. Med den hurtighed og den nødvendige regelmæssighed bør han altid slutte tæt på eller på podiet. Og han har også gode holdkammerater, som han kan lære af. Jeg tror, ​​han kan løfte sig fra det. Ken og Jeffrey vil også tage ham til næste niveau i løbet af ugen."

Spillede Van Horebeek en rolle med henblik på fremtiden? har allerede vist sig på 450'eren?
Stefan Everts: "Nej, det har ikke noget med det at gøre. Jeremy ønsker at ride det belgiske mesterskab igen, men det vil højst sandsynligt være på en 350. Selvom det ikke er endeligt besluttet endnu.”

Om et par dage vil vi bringe dig anden del af vores eksklusive interview med The Legend. Bliv hængende!

Tekst: Tom Jacobs – fotos: CDS & Ray Archer