X

Sæsonafslutning for Joris Hendrickx

Hej MX- og sidevognsfans. Tingene så godt ud indtil sidste klumme, men afslutningen på vores VM-sæson er mere eller mindre endt i et antiklimaks. Hvis du har været i gang hele året for at forlænge din verdenstitel, og du ender med ni point, bliver det svært!

Men med to praktiserende læger tilbage efter Rusland var vi i en fantastisk startposition. Så den 15. august vandt vi det russiske GP i Penza. Det var bestemt en lettelse, for det var en bane, der ikke passede 100 % sidste år. Vi vandt i første serie og blev nummer to i anden serie. På den måde kunne vi rykke to point længere foran Willemsen.

Med tanke på VM-stillingen og vores kamp i Penza var det logisk, at vi tog til Danmark med selvtillid. Det var faktisk der, det gik galt fra start i første heat. Vi havde en god start ved gaten, men vi fik et skub fra Willemsen i starten og kom i kontakt med Bax-Van Den Bogaert. Sådan et skub sker nogle gange oftere i starten af ​​et sidevognsløb. Kun denne gang var vi uheldige, fordi vi beskadigede vores radiator på grund af den kontakt med Bax! Det var ikke selve radiatoren, men en kølerslange, der var løsnet. På første omgang kom vi også fast i en bilkø med Adriaenssen-Van Gaalen og Bax-Van Den Bogaert, hvilket fik os til at miste en del pladser. Fra omkring 15de plads er vi stadig nede på 4de plads, men lige efter halvdelen af ​​løbet følte vi virkelig, at vi var ved at miste kræfterne. Fire omgange før slutningen måtte vi endda give op, fordi vi løb tør for olie. Kaspars bemærkede ret hurtigt noget, men jeg vidste ikke noget om problemet med vores radiator. Når du ser tilbage, tænker du: "Kom bare ind i pitten, spænd skruen og du kan fortsætte." Det er selvfølgelig alle figner efter påske. Desuden ved du ikke, om det vil løse problemet. Vi havde heller ikke modtaget noget signal fra mekanikerne på siden. Det var i hvert fald et hårdt øjeblik i sig selv, fordi man med det samme indser, at titlen pludselig er langt væk. Den weekend havde vi det også meget godt, især fordi man ved, at i de to resterende GP'er er fire andenpladser i heats nok til at tage verdensmesterskabet. Normalt er det ikke et problem for os... Hvis du får sådan et slag i den første serie, er det ikke let at håndtere!

Vi så det endelig igen til andet heat. Jeg tror, ​​jeg begik en fejl i det øjeblik ved at stå ved siden af ​​vores største konkurrent, Willemsen. Ved porten fik vi igen en god start, Willemsen var lidt mindre. Halvvejs inde i starten nåede vi samme højde, hvor mit styr blev fanget bag 'stangen' på Willemsens hold. Vi stod af, og det forblev lige! Uheld for anden gang. Nu skulle vi starte fra sidste position. Med den første serie i tankerne var det ikke let. Alligevel gav vi stadig alt og endte på fjerdepladsen. En super præstation i sig selv, til gengæld kunne vi med en fejlfri start have taget point tilbage fra Willemsen. Han var kun kommet på tredjepladsen i andet heat.

Med unge talenter i kassen under vores boardingdag!

Som det er blevet en tradition i de senere år, tog vi til smukke Rudersberg i Tyskland til VM-finalen (se video ovenfor). På det tidspunkt havde vi genvundet os selv. Vi skulle bare gå efter det, og vi kunne trække tillid fra, at Willemsen normalt ikke kommer så stærkt ud i Rudersberg. Lørdagen gik godt, og vi havde også en god fornemmelse af søndagen. Desværre gik starten galt i den første serie. Det var nok en første gang, men jeg stoppede motoren bag startporten. Jeg synes, den var i gear lidt for tidligt, jeg var så koncentreret, at jeg troede, at startlågen lukkede lidt tidligere. Min reaktion var lidt for hurtig, selvom motoren endnu ikke var gået i stå, var hastigheden allerede lidt lavere og med denne motor skal man starte med ret høj hastighed. Nå, da jeg slap koblingen, gik motoren i stå! Så vi var de eneste, der stod bag hegnet. Vi måtte derfor igen afsted til et indhentningsløb. Vi blev nummer seks i den første serie. Ikke dårligt i sig selv, men hvis vi havde været i stand til at vinde det løb, ville det have været en meget anderledes finaleserie i mesterskabet. Willemsen var endelig 'kun' blevet nummer fem i første runde af Rudersberg. Men det er selvfølgelig også spekulationer: Det er stadig uvist, hvordan han ville have kørt, hvis vi havde fået en god start. På sidste omgang sluttede vi os til Willemsen-Sabbe og vi lagde mærke til at kusken var meget træt, så der var nok ikke meget tilbage. Det var smertefuldt at se i det øjeblik, for forudsat at vi havde en god start, ville vi alligevel have været blandt de to første. Så ville vi have lavet en masse point, og vores chancer for at vinde verdensmesterskabet ville have været intakte indtil allersidste runde. Til sidst blev vi nummer tre. Vi vidste selvfølgelig allerede, at vores chance var gået tabt. Bax-Van Den Bogaart vandt den sidste serie og også GP. Ikke kun en fortjent sejr, men de bekræftede også deres status som sæsonens åbenbaring. Vi kæmpede allerede nogle flotte dueller med dem i år, og med dette års erfaring kan de sagtens blive hårde konkurrenter om titlen i næste sæson.

BK Sidecarcross 2010 – Rd6 Angreau fra FG fotografering on Vimeo.

Til Sidecar MX of Nations rejste vi til Sverepec i Slovakiet. Lørdag gik ridningen godt, rundstrækningen var meget flot - ret hurtig så man skulle holde hovedet oppe - og vejret var godt. Dagen efter blev det dog en helt anden historie. Det havde regnet kraftigt fra lørdag til søndag. Det var fedtet fra starten af ​​træningen, så fortsatte det faktisk med at regne hele dagen. Det var stort set umuligt at komme rundt på sådan en rundstrækning under de forhold. Vi afsluttede ikke engang den første serie helt, jeg tror, ​​flaget blev markeret efter et kvarter. En klog beslutning, for på et tidspunkt stod næsten alle stille et sted. Vi var omkring ottende eller niende, da vi lavede en 'Foxhill-Everts' på en skråning og passerede alle til fronten! Nu virker det sjovt, men hvis du er blandt dem, er det ret farligt.

Da vi stadig var sultne i Sverepec, var vi super motiverede til finalen i det belgiske mesterskab i Angreau. En værdig afslutning på det belgiske mesterskab, fordi det er et meget smukt kredsløb, hvor der altid er meget spektakel. En sejr ville sikre os en tredje belgisk titel i træk. Heldigvis kunne vi afslutte sæsonen med en sejr i Angreau. Altid rart at kunne gå ind i vinteren med følelsen af ​​sejr! Weekenden efter Angreau havde vi vores sidevognsstopdag i Hulshout. Folk kunne tage deres første skridt i sidevognen på et improviseret område bag Transport Hendrickx hallen. Det blev igen en rigtig hyggelig dag med masser af mennesker og god stemning. Vi havde også en ekstra attraktion med et stuntshow af Bleuk. Steven Fransen er en god kammerat, og hans stunts bliver altid værdsat af publikum.

Siden Angreau har jeg mistet nogle af mine træningsevner. Jeg udnytter altid lidt hvile i denne periode og så er der også tid til at tage et skridt ud i verden. På det sportslige plan har vi så tid til noget ren sjov; en kamp indendørs fodbold og snart også gå BMX. Det er første gang for mig, men jeg har en god lærer, fordi Kaspars har en del erfaring med BMX. Normalt er dette ikke glemt endnu! Det efterlader mig med en ekstremt vigtig servicemeddelelse, specielt vores årlige megafest til fordel for Hendrickx sidevognsteamene lørdag den 250. november. Mødestedet er igen i hallen på Indrustriepark 31 i Hulshout. Fabriksfesten bliver bedre og større, og det skylder vi også mund-til-mund-reklamer. Alle hygger sig og vil gerne komme tilbage! Vi gør altid vores yderste for at lave noget særligt, og det bliver det også i år. Og med vores super tombola kan du også vinde en unik præmie. Eller kender du en fest, hvor du kan vinde din egen sidevogn?! Så hvis du kan, så kom helt sikkert! Temaet i år er: Western.

Stemningen er fantastisk efter at have vundet vores tredje belgiske titel i Angreau!

Efter vores Fabriksfest er det gode liv forbi, for så begynder jeg at træne seriøst igen. Det var det for denne gang

Tak for din interesse og støtte. Med venlig hilsen,

Jokeren

Billedkreditter: smxpics.be, Hendrickx-Liepins