X

MXON 2010: citater efter løb

Ryan Dungey, USA (1-1, vinder med USA)

“Denne weekend var virkelig fantastisk. Banen var hård og barsk, men bedre end i går. Jeg kunne mærke presset fra Cairoli i begyndelsen af ​​den første moto, men valget af ridelinjer steg efterhånden som løbet skred frem. Dette er bare toppen af, hvad jeg vandt i år. For at vinde denne begivenhed skal alt gå godt. Det er ikke nemt at sætte ord på det, men det ser ud til at være mit livs oplevelse. Jeg havde på fornemmelsen, at vi støttede hinanden i tykt og tyndt, som det sømmer sig for et rigtigt hold, der hjalp os. Vi gav ikke op og fortsatte altid. Jeg vil gerne takke holdet og alle, der stod bag os.”

Max Nagl, Tyskland (5-DNF, tredje med Tyskland):

“Det var fantastisk at være på podiet, for Tyskland var det første gang siden 1985, og det var meget længe siden. De sidste par år har været meget hårde for det tyske hold, men nu havde vi tre topryttere. Jeg var ret tilfreds med min ridning. Farten var der, og jeg havde samme omgangstider som de store drenge. Jeg havde et styrt i den anden race, hvor jeg gjorde ondt i min hofte. Men jeg er glad for, at det ikke var en skade, selvom jeg vil opleve noget ubehag i de følgende dage.”

Tyskerne var tilbage på et MXoN-podie for første gang i et kvart århundrede.

Ken Roczen, Tyskland (6-3, tredje med Tyskland):

“Jeg red to gode løb i dag og følte mig fantastisk. Min start var ikke så god i den første moto, men min fart var OK. Jeg følte bare, at jeg kørte godt. Der var noget surrealistisk ved at lede det andet heat, hele denne begivenhed er bestemt et højdepunkt i min karriere. Jeg er meget glad for, at jeg red for Tyskland, og at vi er på podiet. Det var også sjovt at ride mod modstandere, vi kun havde set på tv.”

 

Dean Wilsons terrænviden viste sig at være afgørende for Storbritannien.

Dean Wilson, Storbritannien (8-6, fjerde med Storbritannien):

"Den lange bankstart var noget af en udfordring med en 250 mod 450'erne. Men i den første moto var jeg allerede ret hurtigt foran de andre MX2-ryttere. Jeg var i spidsen, indtil Roczen passerede mig. Den anden moto var lidt sværere for mig, fordi jeg ikke havde så god en start. Men jeg blev nummer 6e da 8e blandt de tungere motorer.”

Tony Cairoli, Italien (2-4, femte med Italien):

"Weekenden var OK. Jeg havde en god start, men på grund af den høje højde havde jeg det ikke så godt, og min astma generede mig. Men jeg endte med at blive nummer to efter Ryan. Jeg kunne have vundet heatet, men jeg lavede en lille fejl på et bestemt spring, der gjorde ondt i håndleddet og ryggen. I den anden moto havde jeg ikke så god en start og måtte kæmpe mig tilbage fra 15. pladsen til at blive nummer fire. Alt i alt var det denne gang bedre for Italien end sidste år. Fordi det italienske forbund først havde ringet tilbage for to uger siden, havde jeg ikke forberedt mig helt. Så min tilstand var ikke så god, som den kunne have været.”

Cairoli holdt på egen hånd Italien i top fem.

Alessandro Lupino, Italien (20-25, femte med Italien):

“Det første heat var bestemt ikke dårligt. Jeg startede omkring 30e plads og kunne derefter fylde ti pladser. I anden serie kørte jeg dog fuldt ud ind i en rytter, der var faldet i det første sving. Det betød, at jeg var den sidste, der vendte tilbage til banen. Jeg prøvede at fortsætte, men måtte håndtere mavekramper. Vi sluttede i top fem, hvilket var vores mål, så jeg kan være tilfreds. Arrangementet var virkelig fantastisk, og det var sjovt at være der.”

Gautier Paulin, Frankrig (5-9, syvende med Frankrig):

Gautier Paulin var den bedste franskmand i Colorado.

"Holdet arbejdede hårdt, og jeg havde en perfekt cykel i dag. Alligevel er jeg lidt skuffet over at blive nummer fem i den første, jeg følte, at jeg faktisk kunne være blevet nummer tre eller fjerde. Men jeg var lidt for anspændt på cyklen. I andet løb havde jeg en meget dårlig start, hvorefter jeg styrtede to gange mere. Heldigvis var det ikke et problem, men jeg var nødt til at skifte fra en 23'er på grund af dete plads til en 9e retur sted. Sammen med Marvin førte vi (Frankrig) på et tidspunkt, men så blev forholdene sværere. I den sidste serie gjorde en lav sol mit liv surt. Alligevel var det bestemt ikke en dårlig afslutning på sæsonen. Jeg vil gerne takke Yamaha Monster Energy MX Team for alt, hvad de har gjort."

Xavier Boog, Frankrig (11-7, syvende med Frankrig):

“Jeg havde ikke meget held med starten i weekenden. Jeg styrtede to gange, under kvalifikationsløbet lørdag og under det første heat søndag. I kvalifikationen var det en anden kørers skyld, men søndag styrtede jeg alene og måtte ud sidst. Jeg red spændt rundt og kunne aldrig finde en god rytme. Da jeg krydsede stregen på ellevtepladsen var jeg ret træt. Der var kun en kort periode til at restituere mellem de to heat, så det sidste heat var meget hårdt. Heldigvis faldt jeg ikke denne gang, selvom min start kunne have været bedre. Alligevel endte jeg stadig på en syvendeplads efter at have startet omkring en tyvendeplads. Det var en drøm at kunne ride Nationerne for mit land, men jeg havde håbet på bedre resultater.”

Marvin Musquin, Frankrig (DNF-DNF, syvende med Frankrig):

"Det var en dårlig weekend for mig og det franske hold. Jeg var ikke god i lørdags, men jeg gjorde det bedre i opvarmningen. I begyndelsen af ​​det første heat var jeg i en god position og tilfreds. Jeg kørte godt og hastigheden var god, men så havde jeg problemer med motoren. Jeg skal virkelig lære at køre med indsprøjtningen nu. Det betyder også, at jeg allerede ser frem til at arbejde sammen med Roger De Coster og gutterne fra KTM US. Jeg er glad for, at jeg kan komme her (USA) for at ride."

Rui Gonçalves, Portugal (9-13, niende med Portugal):

Endnu en gang var Gonçalves den portugisiske stærke mand.

“I den første moto sluttede jeg i top ti. Jeg havde en god start i anden moto, men så fik jeg en stor sten på skulderen. Jeg mistede følelsen i min skulder og fra da af blev det meget svært. Jeg kunne ikke gå dybt længere.”

Zach Osborne, Puerto Rico (15-14, plejer mod Puerto Rico):

"Det var noget af en weekend. Jeg lavede dog dumme fejl: først i det første hjørne af den indledende moto, så da jeg var nummer ellevte eller tolvte i anden moto. I dag præsterede jeg bestemt ikke mit bedste, men med finalen i Maxxis British Motocross championship næste weekend har jeg stadig meget på hjerte. Jeg tager nu tilbage til Europa og kommer så hjem i et par uger. Motocross of Nations var en god oplevelse, og banen var omtrent den bedste på hele sæsonen."

Arnaud Tonus, Schweiz (16-8, ellevte med Schweiz):

"Det var en rigtig fed dag. Den eneste ulempe var et styrt i det første hjørne af den første moto, hvilket betød, at jeg skulle gå meget dybt for at komme tilbage til fronten. Jeg red ikke særlig godt og havde problemer med at finde en god rytme. Jeg blev endelig 16e som jeg ikke var så glad for. Jeg fokuserede derefter på den næste moto, og det gik meget bedre. Jeg red Boog hele tiden og havde en sjov kamp med ham. Jeg prøvede virkelig mit bedste, men jeg var altid nødt til at slå de 450 på pisterne. En ottendeplads var ganske god og hjalp bestemt holdet.

Jonathan Barragan, Spanien (4-DNF, trettende med Spanien):

”Jeg var ret tilfreds med min fart i weekenden, selvom jeg ikke er i form endnu, fordi jeg først trænede fuldt ud for et par uger siden. Jeg tog holeshot i den første moto, men jeg vidste, at Cairoli og Dungey ville være hurtigere, så jeg duellerede ikke med dem, fordi jeg ville afslutte. Senere kom Metcalfe også forbi mig, hvilket kostede mig tredjepladsen. I den anden moto var jeg syvende i et par omgange, så havde jeg problemer med motoren, måske på grund af banens høje højde."

 

Coming man Kullas var noget skuffende i Thunder Valley.

Harri Kullas, Finland (19-19, kvartfinaler mødte Finland):

"Det var hårdt at konkurrere mod 450'erne, og da den første moto startede, sov jeg. Men efter det var jeg i stand til at gå tilbage til en 19e i stedet for at slås, og jeg havde et problem med koblingen. I starten af ​​den anden moto lavede jeg en dum fejl ved at reagere på Karros tidlige start ved siden af ​​mig, hvilket fik mig til at styrte ind i startporten. Men under den første omgang kunne jeg komme stærkt tilbage og kunne følge Tonus et stykke tid. Den moto var ret ok. Jeg sluttede 19. to gangee hvilket gør mig lidt skuffet. Sidste år fyldte jeg 18e da 16e. Jeg gjorde mit bedste og red så hurtigt jeg kunne. Jeg kom altid i mål, men der kunne have været flere.”

Fotokreditter: KTMimages/R. Bueskytte, Suzuki Racing/R. Archer, Kawasaki Racing/S. Guttierez, Yamaha Racing/M. Zanzani