X

Tixier, Jacobi og Pinhancos juniorverdensmester

De nye juniorverdensmestre er blevet offentliggjort. Navnene på tyskeren Henry Jacobi (85cc), amerikaneren Jake Pinhancos (65cc) og især den franske 125cc verdensmester Jordi Tixier var i forvejen fremtrædende på ekspertlister. Slående detalje: de tre er på samme motorcykelmærke, nemlig KTM. Klik her for et fotogalleri af Junior World Cup.

På trods af en stærk repræsentation var Dardon Guegnon generelt en nedtur for de belgiske og hollandske ryttere. Ingen medaljer eller titler denne gang. Selvom der bestemt bør fremsættes nogle kommentarer. Med et meget hurtigt, teknisk og hårdt kredsløb - næsten heller ingen spor - skulle vores unge piloter arbejde på en helt speciel bane. Desuden var konkurrencen ekstremt hård. For eksempel i 85cc-klassen var omkring hundrede (!) ryttere til start, så der kan ikke gå meget galt for at dygtiggøre sig. Brent Van Doninck ser ud til at have været forbi sin bedste form i flere uger, og det er også uklart, hvor meget gener han (stadig) oplevede fra sin skulderskade. Også Luca Nijenhuis havde ikke sin lykkeligste weekend med et teknisk problem i andet heat og et comebackløb i første heat.

Helt klart det værd Bas Vaessen (5. i 65cc) og Brian Bogers (8. pladsen i 85cc og pole på lørdag) en hæderlig omtale. Også Micha Boy De Waal (7. pladsen i 85cc) viste sit løvehjerte i Frankrig ved at køre til femtepladsen i den anden motorcykel på trods af hans brækkede arm - stadig i spænde og med gips. Gennem dette link du kan se de fulde resultater.

Kreditfoto: Youthstream