X

MX2 kommenterer efter Bellpuig

Marvin Musquin (7+1, vinder) “Regnen gjorde kvalifikationen svær, og jeg kørte ikke særlig godt, så jeg blev kun nummer 7. Men i dag var en anden dag. Jeg havde det meget bedre og satte gode omgangstider i opvarmningen i morges. Men i det første heat havde jeg en dårlig start og styrtede igen med Osborne. Jeg kom tilbage til syvendepladsen, og så var jeg bagefter Shaun, men det var svært at overhale. Jeg fokuserede derfor fuldt ud på den anden serie, hvor jeg straks formåede at tage holeshot. Derefter gik det lidt som i Portugal: Jeg førte for Ken, indtil han droppede ud. Banen var meget glat, men den blev bedre og bedre, efterhånden som omgangene gik. Min sejr er et boost og en god ting for mesterskabet.”

Joël Roelants var på scenen for første gang i år.

Teamleder Jacky Martens kommenterer Joël Roelants' 2. plads ;” Sikke en smuk weekend og sikke et fantastisk resultat for Joël! I optakten til løbet så tingene ikke så godt ud, da Joel og Dennis kæmpede for at få et godt resultat i kvalifikationen. Bagefter kaldte jeg chaufførerne og det tekniske personale til et møde, hvorefter vi havde en intensiv diskussion om, hvordan vi skulle tackle dette problem. Sammenfatningen af ​​dette møde var, at vi er nødt til at tilpasse os den nye generation af motocross-stil. De første resultater var allerede synlige under opvarmningen, da en super motiveret Joel allerede noterede meget hurtige omgangstider. Alt i alt er sejren i EMX125 og den samlede 2. plads i MX2 et fantastisk resultat, som vi også modtog varme lykønskninger for fra hele Paddock.”

Shaun Simpson (6+4, 3e allemand): ”I det første heat kom jeg ikke godt væk fra startporten. Jeg havde bare for meget greb. Så hang jeg bag Paulin. Mine arme begyndte at gøre lidt ondt, og jeg havde ikke en god rytme. I den anden serie havde jeg en god start. Jeg hang bag Marvin og Ken og havde det godt. Jeg kørte glat og afslappet rundt, men de havde sprøjtet banen for hårdt til den anden serie. Mit forhjul gled, jeg faldt og gik i tolvte eller tiende. Heldigvis var jeg i stand til at arbejde mig frem til fronten og stadig blive nummer fire. Jeg følte mig meget stærk og tilfreds med den anden serie. At stå på scenen føles altid godt.”

Steven Frossard mødte Marvin Musquin i duel.

Steven Frossard (2+11, 4. samlet) : “Jeg havde en rigtig god chance for at vinde min første GP i weekenden, men det skulle det ikke. Efter at jeg vandt kvalifikationerne i lørdags, startede jeg serien fra en god startposition. Jeg fik en god start i serie 1 og var i et stykke tid nummer to efter Herlings. Med Roczen bag os på tredjepladsen red vi i et meget højt tempo. Så vi begyndte tidligt at fordoble langsommere ryttere. En af dem ønskede ikke at forlade den hurtige linje, da de gik ind i et hjørne. Jeg var nødt til at gå udenfor for at undgå ham, så Roczen dykkede ind og gik forbi os. Jeg havde dog ingen problemer med at følge ham, og så var vi snart første og anden. Jeg begyndte at gøre op med ham igen, da jeg havde en anden hændelse med en dobbeltrytter. Som et resultat tabte jeg så meget tid, at sejren ikke længere var mulig. Med den hurtigste omgang af første serie på lommen og en god rytme startede jeg med selvtillid til serie 2. I første sving var det dog så glat, at mit forhjul simpelthen knækkede og jeg styrtede i jorden. Andre ryttere styrtede også ned, og min Kawasaki blev begravet under tre andre cykler. Da jeg kunne gå, hang jeg død sidst. Jeg satte igen gode omgangstider, men det var ekstremt svært at overhale andre ryttere. Der blev ikke mere end en 11. plads. Det generer mig lidt, at jeg gik glip af en god mulighed for at vinde en GP i dag. Men jeg var også meget tilfreds med min rytme, og jeg ved, at med en god start kan jeg kæmpe i fronten hver uge med Musquin, Roczen og Herlings.”

Gautier Paulin, Yamaha Monster Energy MX Team (4+10, 5. samlet):
"Jeg er ganske tilfreds. Dette var min første praktiserende læge for Rinaldi, og de har støttet mig meget hårdt i løbet af de sidste par uger. Så jeg var glad for at være her og køre for dem. Jeg havde det godt både fysisk og mentalt, og motoren kørte også godt. Men farten til at løbe foran var der endnu ikke. Jeg startede godt i andet heat, men så knækkede Frossards baghjul på den våde del af det første sving, og jeg måtte undgå ham. Jeg var næsten den sidste der gik og red næsten en hel serie sammen med Frossard. Jeg var i stand til at arbejde mig tilbage til tiendepladsen og følte, at min ridning var i bedring. Efter den serie tror jeg på, at jeg kan gøre noget godt hos de praktiserende læger inden for et par uger. Jeg begyndte at blive træt i andet heat. Min fod var lidt øm, og mine hænder var dækket af vabler, fordi det var sådan en intens dag. Til sidst manglede jeg fire point til at være på podiet, så den træfning i starten af ​​anden serie kostede mig dyrt. Men jeg skal bare være glad for det her og langsomt men sikkert fortsætte med at arbejde mig frem.”

Med en syvendeplads var 'The Jerre' fortsat tilfreds.

Jeremy Van Horebeek (8+7, 7. samlet):“Jeg er meget frustreret over mine resultater i dag. Jeg vandt GP her sidste år, jeg kører godt, farten er der, men jeg har bare ikke heldet i øjeblikket. Jeg ved bare, at jeg har potentialet til at være på podiet, og med min hurtighed i andet heat burde jeg være i stand til at kæmpe om sejren. Men jeg skal være i stand til at samle alting og holde mig ude af problemer. Jeg ser virkelig frem til at køre i USA om to uger. Hvis der er et sted, jeg gerne vil være på scenen, så er det der. Jeg vil derfor arbejde ekstra hårdt op til den kamp.”

Harri Kullas, Yamaha Monster Energy Gariboldi (10+6, 8e generelt):”Med en femteplads i kvalifikationsløbet var det meget nemmere at vælge en god startposition. Jeg startede den første serie med en placering i top ti. Derefter kørte jeg bare mit eget løb for at blive nummer ti. OK i sig selv, men ikke noget særligt. I starten af ​​heat to sprang min startgate op igen, hvilket straks satte mig bag startområdet. Jeg kunne dog styre indenfor og lave en masse stillinger, fordi der var et massestyrt. Jeg passerede mange ryttere og havde også lidt held med at andre faldt fra. Mod slutningen af ​​serien passerede Van Horebeek mig, men jeg gav ikke efter og gav alt. Jeg slog ham i kampen om 6. pladsen. Umiddelbart mit bedste resultat. Tingene begynder at blive bedre og bedre for mig.”

Endnu en gang var den anden serie en nedtur for Ken Roczen.

Ken Roczen, Teka Suzuki (1-DNF, 10. samlet):“Det her skulle have været en fantastisk dag, men på den anden side tager jeg hjem uden nogen skader. Jeg red godt og var hurtig. Begge mine starter var ret gode. I andet heat blev jeg nummer to, men jeg ventede bare på at tage mit skridt. Jeg kunne bare gå hurtigere, og jeg var bestemt ikke på 100%. Jeg følte bare, at jeg kunne passere Marvin. Men så begyndte jeg at få problemer med motoren. Lad mig især huske den første serie. Det var fantastisk at reducere forskellen med Marvin til kun et point. Bagefter tabte vi terræn igen. Men intet er blevet spillet endnu.”

Arnaud Tonus (13-15, 14. samlet):"Jeg havde mange styrt i dag, og det var meget hårdt. I første runde af det første heat slog jeg til med Larrieu. Så gav jeg alt for at komme tilbage fra sidstepladsen til den trettende. Jeg havde en dejlig, fair duel med Osborne, og det var sjovt. Mine omgangstider var gode, men han (Osborne) passerede mig på sidste omgang, hvilket var en skam. I andet heat styrtede jeg igennem rodet i første hjørne. Denne gang var det sværere at komme tilbage til fronten. Jeg var for spændt og ville styrte to gange mere. Bagefter var gejsten aftaget en smule. Det var ikke en god serie. Min fart var der, men det gav desværre ikke meget i dag.”

Zach Osborne, Bike it Cosworth Yamaha (12-DNF, 18e generelt):“Bummer, det er det eneste ord, jeg kan bruge til at beskrive denne dag. I første heat lavede jeg to fejl, der kostede mig podiet, i hvert fald hvis jeg bare kunne være blevet på tredjepladsen i andet heat og sluttet. I den første serie mistede jeg kontrollen over forhjulet på en nedstigning. Musquin endte under mig. Jeg kunne ikke skubbe cyklen af ​​ham med det samme, fordi vi stod i mudderet. Forhjulet brød også af ved det andet styrt. Jeg ved, at jeg har farten og konditionen, og resultaterne vil komme. Men nogle gange er tingene uden for din kontrol."

The Bullet forblev pointløs i den anden moto.

Jeffrey Herlings (3-DNF, 12. samlet): “Kvalifikationsløbet i lørdags gik godt. Jeg blev nummer to og havde derfor en god startplads til søndag. Jeg fik holeshot i første heat, førte halvdelen af ​​det og blev til sidst nummer tre. Jeg havde også en god start i anden serie, men så fik jeg problemer i første sving sammen med andre ryttere. Jeg faldt og beskadigede forbremsen. To omgange senere styrtede jeg igen og måtte give op. Jeg håber at kæmpe hårdt tilbage i den næste GP.”

Kreditfotos: CDS & Ray Archer