X

AMA Hangtown: Reed bekræfter, Eli Tomac overrasker

Selverkendelse er begyndelsen til al visdom. Det beviste den erfarne Chad Reed (1+3) endnu en gang i går. Den australske Kawasaki-fabriksrytter vandt første runde af det amerikanske MX-mesterskab i Hangtown, Sacramento. Ligesom Tony Cairoli i verdensmesterskabet lykkedes det straks for Mike Alessi at vinde med den nye KTM 350. Alessi vandt den anden serie og blev samlet nummer to. Regular Milsaps (3+2), Brett Metcalfe (5+4) og Josh Grant fuldendte top fem.
Ken De Dycker klatrede et par pladser i den første serie, men måtte nøjes med ottendepladsen. I det andet løb har Keeno en bedre start omkring sjettepladsen. Ken kan dog ikke lave en knytnæve og slutter på en 11. plads.
Chad Reed sagde bagefter: ”Det var faktisk meget let i det første løb. Ligesom for Mike (Alessi) i den anden serie. Jeg hyggede mig. De sidste par uger har været meget travle med baby og forberedelserne til Nationals.Jeg ville gerne have deltaget i den amerikanske GP i Glen Helen i næste uge. Jeg har stadig mange venner på VM-folden. Jeg har tænkt mig at hvile mig for at være frisk til det næste National i Freestone (Texas).

450 Slutresultat
1. Chad Reed, Australien, Kawasaki (1-3)
2. Mike Alessi, Victorville, Californien, KTM (4-1)
3. Davi Millsaps, Murrieta, Californien, Honda (3-2)
4. Brett Metcalfe, Australien, Honda (5-4)
5. Josh Grant, Riverside, Californien, Yamaha (2-10)
6. Ben Townley, New Zealand, Honda (6-7)
7. Ryan Sipes, Flaherty, Ky., Yamaha (7-8)
8. Ryan Dungey, Belle Plaine, Minn., Suzuki (10-6)
9. Ken DeDycker, Belgien, Yamaha (8-11)
10. Andrew Short, Smithville, Tex., Honda (15-5)

Sensationel sejr til Eli Tomac!
En imponerende samling af amerikanske og importerede talenter gjorde 250-klassen mere end umagen værd. Ved at vinde sit første professionelle løb skrev 16-årige Eli Tomac, søn af MTB-legenden John, straks historie. Tomac, der kører for Geico-Honda, blev nummer tre i løb et og vandt runde to. SX-mesteren Christophe Pourcel (1+3) blev nummer to foran Trey Canard (7+2). Se også videoen med Tomac denne.
Den første serie fik en spektakulær afslutning. Efter en aggressiv start så Pourcel ud til at køre glat til sejren. Franskmanden styrtede dog og bragte Eli Tomac i spidsen.Da han til gengæld lavede en fejl med tre omgange tilbage, blev Tommy Searle den nye leder. Searle blev tæt forfulgt af Pourcel, og han tog sejren med en halv omgang tilbage.
Efter et holeshot fra Wil Hahn tog Tomac føringen tidligt i andet heat og afsluttede jobbet. Hans holdkammerat Trey Canard kommer på andenpladsen foran Pourcel. Rattray har haft en meget middelmådig start på sin udendørs kampagne. Styla kommer på 10. pladsen.