X

Vil Wouts tage sig af Sturm i Glen Helen?

Stormtroopers I hvert fald ser Kevin Wouts ud til at have genvundet farten. De tidligere GP'er er gået bedre og bedre, og Antwerpens mand med karakter skrev endda historie for sit team, Sturm-JJS Motors-Kawasaki, sidste weekend med deres første sejr i ADAC MX Masters!

Din sejr i Tyskland må være flot?
Kevin Wouts: "Tag på det! Det gik også godt under ADAC MX Masters i Fürstlich Drehna. Jeg kvalificerede mig som nummer tre i lørdags til MX Masters i Freising, så det var i sig selv en god start. Jeg satte selv den hurtigste tid i opvarmningen søndag morgen. Jeg var to sekunder hurtigere end den anden! I første heat var jeg nummer fem efter starten, jeg kunne følge med tempoet, men jeg kunne ikke rykke op. Der var en linje, og den var umulig at passere. Lidt senere måtte jeg endda stoppe, fordi motoren var gået i stykker. Det var et mekanisk problem, der ikke var nogens skyld, men det gjorde mig hel irriterende ved. Nu havde jeg en god start, og jeg var i gang... For den anden serie var jeg sådan, at de alle kan, øh... hvordan sætter jeg det pænt... op i det højeste træ! Jeg blev ekstremt stimuleret. Da jeg tog holeshot var jeg så glad som et barn. Ridningen gik perfekt gennem hele serien, og til min egen overraskelse kunne jeg endda vinde serien nemt. Forhåbentlig er toget kørt nu.”

Wouts holder sig godt blandt MX1-publikummet.

Efter en dårlig start på sæsonen, er den nu klart på vej op?
Kevin Wouts: “De forberedende kampe var virkelig katastrofale, jeg kan ikke beskrive det på anden måde. Tingene er faktisk blevet bedre fra Bulgarien og frem. Det havde i nogen tid gået godt på træningen, men af ​​den ene eller anden grund blev det ikke til noget i kampene. I Mantova tog jeg mit første punkt. I Portugal tog jeg også et skridt fremad. Jeg red en stærk første serie og tog tre point. Desværre styrtede jeg i andet heat. Til Bellpuig havde jeg truffet et helt forkert dækvalg i den første motorcykel. Derfor blandede jeg mig bare ikke. I andet heat blev jeg 19 i Spaniende. Det var faktisk skuffende, for jeg var 16 i lang tidde og der var ingen åbenbar grund til, at jeg fik tilbagefald til sidst."

Er niveauet steget i forhold til sidste år, og i hvert fald er der færre tilskadekomne end oversvømmelsen af ​​tilskadekomne i begyndelsen af ​​2009?
Kevin Wouts: »Sidste år var skaderne en sand plage. Det startede i lørdags med, at de kørte rundt som sindssyge. Folk kører stadig stærkt nu, men at tage unødvendige risici giver ikke noget. I begyndelsen af ​​sæsonen er der drenge, der gerne vil bevise sig ekstra og komme over hovedet. Ligesom nu, efter cirka fem praktiserende læger, er kortene stort set blevet blandet. Med dette mener jeg, at alle har en klar idé om deres sportslige position. Ingen vil tage ekstreme risici for at rykke et sted op. Sæsonen er stadig lang, og kørere, der er godt placeret, vil også køre defensivt.”

Woutske er med sine 19 en af ​​de yngste på en 450 i verdensmesterskabet.

Kawasaki KX450F er ikke et populært valg for private ryttere i MX1 World Championship, men du kan lide cyklen?
Kevin Wouts: “Absolut, Wouts-Kawa-kombinationen er virkelig begyndt at tage fart marts! Jeg kan rigtig godt lide det, og sådan var det fra begyndelsen. Jeg har selvfølgelig ikke meget erfaring med en 450 endnu, men den følelse har jeg aldrig haft med Hondaen. Motorens kraft, affjedringen, håndteringen... for mig er billedet perfekt.

Hvad forventer du af Glen Helen?
Kevin Wouts: ”Ud fra det, jeg har set på internettet, ligner det et super sjovt kursus. Det ser ikke så svært ud, men vi får se...

For en pilot fra et lille hold er det allerede en tour de force at være der i San Bernardino, fordi den uplanlagte amerikanske GP tager en stor bid af budgettet?
Kevin Wouts: "Jeg blev overrasket, da jeg fik at vide, at jeg kunne tage til Glen Helen! Holdet havde allerede lovet i Bulgarien, at hvis jeg kunne score i VM, endda kun ét point, ville de arrangere alt. Holdet kom i kontakt med en lokal forhandler gennem Kyle Chisholm, som kørte den tyske SX for Sturm. De har lavet en bytteaftale om, at deres søn kan komme og køre den tyske Supercross næste vinter, og vi kan låne en Kawasaki til Glen Helen. Jeg er meget glad for, at alt gik okay! De seneste måneder har ikke altid været glade, men jeg er meget glad for den opbakning, jeg har fået fra alle. Det vil jeg gerne takke mine forældre, min kæreste, holdet og sponsorerne for. Tak skal du have. Og MXmag tak for interviewet selvfølgelig!

Nævn det ikke!