X

Postkort af Kenny Vandueren

Tilfældighed eller ej, KTM's række af succeser blev også videreført i MX2 European Championship. DAM-KTM-rytteren Kenny Vandueren (20) vandt det første EM-løb i Cortelha, Portugal. En tilfredsstillende sejr, fordi Bering-indfødte måtte vende tilbage efter skader i de seneste sæsoner. Vandueren fortæller sin historie for Motocrossmags mikrofon.

Du var på forhånd højt bedømt til EM, gik du til den første kamp som favorit?
Kenny Vandueren:
”Nej, jeg havde selvfølgelig håbet på et stærkt resultat, men jeg havde ikke forventet at vinde med det samme i Portugal. Jeg tog dertil for at præstere godt med en top-fem-placering i tankerne. Tanken var bare at gøre mit bedste og se, hvor skibet falder.”

Kenny Van Dueren arbejder som privatchauffør i år.

Blev forventningerne måske dæmpet, fordi du ikke havde den bedste forberedelse på grund af dine knæproblemer i Mantova?
Kenny Vandueren:
”Nej, faktisk ikke fordi jeg har haft en fantastisk vinter. Jeg har bare ikke for store forventninger generelt, fordi jeg for første gang i vinter kunne fortsætte med at træne godt og endelig var skadesfri. Den lille skade i Mantova var faktisk bare et skrald. Mine knæbind, som var lidt for løse, var også skylden. Problemet med afstivningen er nu løst. For knæet skal jeg fortsætte med at lave styrkeøvelser for at stabilisere det. I slutningen af ​​sæsonen skal jeg alligevel opereres... Men jeg kan holde den knæskade under kontrol, den kommer ikke i vejen for en god sæson.”

Du har trænet med Marnicq Bervoets i de seneste måneder, hvordan var det?
Kenny Vandueren:
“Fint, Marnicq hjalp mig rigtig godt. Jeg trænede også regelmæssigt med Tanel Leok og Davide Guarneri. Vi begyndte at bygge meget langsomt op, men jeg har stadig arbejdet hårdt de seneste måneder. Det begynder nu at bære frugt.”

Hvordan gik din weekend i Cortelha?
Kenny Vandueren:
“Jeg havde en god fornemmelse fra den frie træning, fordi jeg allerede var nummer fem i den første frie træning. Så blev jeg nummer tre i prækvalifikationen, hvilket også gav mig den selvtillid, jeg havde brug for til kvalifikationsløbet. Jeg var i stand til at rykke fra andenpladsen til føringen og opbygge en føring. Mod slutningen havde jeg nogle problemer med cyklen, hvilket betød, at jeg tabte 2 sekunder pr. omgang og måtte lade Luke Hawkins passere, men jeg blev alligevel nummer to. Lørdag aften arbejdede min far i lang tid for at restaurere motoren."

Van Dueren har tidligere været på podiet i EM, men Cortelha er hans første samlede sejr.

Var din første EM-sejr let?
Kenny Vandueren:
"Det ville jeg ikke sige. Søndag blev jeg nummer syv i første heat; Da jeg først kom ind i min rytme, blev det bedre og bedre. Jeg var i stand til at rykke godt op og gik fra fire til tre, og halvvejs gennem løbet var jeg i spidsen. Jeg vandt den første serie foran Samuel Zeni og Lars Oldekamp. I den anden serie havde jeg det ikke godt igen, og jeg var nødt til at starte en bedring. Jeg kom systematisk foran, indtil jeg var i spidsen efter cirka ti omgange. Min fysiske tilstand var bestemt den afgørende faktor, fordi jeg kunne accelerere roligt, mens de andre var ved at blive trætte. Sloveneren Irt begyndte så at presse, men da han blev nummer seks i det første løb, fik han lov at bestå. Jeg sluttede mig til ham og lod ham bestemme tempoet. Bagefter var jeg selvfølgelig meget tilfreds.”

Du ser åbenbart EM som et springbræt til de praktiserende læger. Hvad skal der så ske?
Kenny Vandueren:
"Først og fremmest vil jeg gerne bekræfte næste weekend i Castelnau de Levis (Frankrig). Jeg vil gerne bevise, at dette ikke bare var et lykketræf... Jeg ville selvfølgelig ikke sige nej, hvis jeg kunne få et wildcard til Valkenswaard! Sidste år ville jeg også være med til MX2 World Championship, men det er ikke så oplagt at være til start. Det er svært at få en starttilladelse, og vi ville ikke være med på et lægehold. Desuden har vi ikke ressourcerne til det. Nu udstikker vi vores egen kurs med støtte fra DAM Racing. Jeg tager det faktisk en kamp ad gangen. I første omgang var planen at deltage i de første EM for at sætte mig selv i søgelyset. Derudover ville jeg gerne have kørt hele BC. Hvem ved, måske bliver der en plads ledig på et GP-hold, hvor de skal udskifte deres rytter.”

I mellemtiden er du i spidsen i EM, så skal du vælge mellem det fulde EM og det belgiske mesterskab?
Kenny Vandueren:
"Det er rigtigt. Jeg ville have elsket at lave den fulde BK MX2, men hvis jeg har chancen for at gå efter den europæiske titel, så virker det som det mest logiske valg. Stærke europæiske resultater appellerer mere til den internationale fantasi end at være i front i Belgien."

Under Starcross i Mantova, hvor Van Dueren pådrog sig en mindre knæskade.

Tak for samtalen og held og lykke!
Kenny Vandueren:
"Nævn det ikke. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke nogle mennesker og sponsorer. Ud over mine private sponsorer er det DT1, Wiseco, DAM-Racing, Acerbis, TMV, Moto-Master, Arai, BO-Motoroil og Oakley. Desuden en stor tak til mine forældre, venner, kæreste, Marnicq og alle der støtter mig.”

Billedkredit: CDS & Rolf Verhagen (postkortindlæg)