X

Fra serien: Smarry er sjovt!

Marvin Van Daele tog i weekenden til Schnaitheim, Tyskland, øst for Stuttgart for at deltage i det tyske mesterskab. Ikke uden held i øvrigt Smarry indtog en podieplads. Og endnu vigtigere: den venlige Honda-pilot hyggede sig. Det er lovet til næste weekend i Gemert...

Tillykke Marvin, eller skal vi sige: puha endelig?
Marvin Van Daele: “(griner) Tak, men det sidste er faktisk også muligt! Indtil nu var noget altid gået galt, og jeg var aldrig i stand til at opnå to anstændige resultater. I Mill havde jeg problemer med mine briller, en muskelrivning i numsen til Halle, snehygge i Lommel... I Tyskland kunne jeg gennemføre mindst to regulære serier. Jeg blev nummer fire to gange og var i stand til at nå det sidste podie. Toprytterne manglede selvfølgelig, fordi det var en GP-weekend, men jeg synes, man kan sammenligne niveauet med en belgisk national (ex-JRT). Filip Neugebauer vandt, og Dani Siegl blev nummer to, men også mænd, der forstår at holde benene på gassen.”

Smarry on Ice, under Åbningskorset i Lommel.

Hvordan endte du i Schnaitheim?
Marvin Van Daele: ”For at supplere min kalender med sjove konkurrencer udover de belgiske mesterskaber og ONK, leder jeg altid efter internationale konkurrencer på et godt niveau, der ikke er for langt væk. På internettet fandt jeg oplysninger om, at Schnaitheim også var åben for udlændinge. Jeg tog så et kort, og det viste sig at være omkring 600 kilometer væk, så det kan stadig lade sig gøre. Jeg havde ikke så mange forventninger på forhånd, men det blev rigtig godt. Banen var betonhård, det var længe siden, jeg havde kørt på så hård en bane. Schnaitheim er en slags klassiker, der tiltrækker mange ryttere og publikum. I Inter-klassen var der ikke færre end 78 ryttere til start! Heldigvis havde de givet en vis trøst til de ukvalificerede kørere, og der var også en international sidevognsklasse. Det var virkelig en af ​​de traditionelle klassikere, hvor alle fra nabolaget kommer for at se crosserne! Folk var meget entusiastiske, selvom de ikke er de største eksperter. Mere end normalt fik jeg spørgsmål som: Hvilken type motorcykel kører du nu, og hvor hurtigt kører den? Den slags reaktioner er fine. Du bemærker, at motocross er hovedbegivenheden i landsbyen den dag. Og en anden fin detalje, den lokale ølbrygger Nattheimer solgte Pils til lejligheden med en tilpasset billet på flasken, der viser en motocross-kører.”

Du kørte for et tysk hold, Teka-Suzuki, i 2008, mødte du nogle gamle kendinge?
Marvin Van Daele:
“Ikke med det samme, og mange mennesker genkendte mig ikke, fordi jeg ikke ligefrem er en kendt tysker! Alligevel kan jeg godt lide at komme til Tyskland. De har mange smukke baner, og generelt er konkurrencerne meget velorganiserede.”

Sidste sæson sluttede Van Daele på fjerdepladsen i det belgiske mesterskab.

Hvad forventer du af den tredje ONK-kamp i Gemert næste weekend?
Marvin Van Daele: ”Til at starte med ville det være rart at køre i Gemert under normale forhold. Mudder, sne, i Gemert har vejrguderne bestemt ikke været på deres side de seneste år. Jeg glæder mig i hvert fald, da jeg i Tyskland gerne vil køre to ordentlige serier. Afhængigt af gæstekørerne er tempoet lidt højere fra løb til løb, men da Bas Verhoeven kørte rundt i Halle, er han stadig en man skal holde øje med. Söderström har også vist store ting i ONK... Derfor forventede jeg mere af ham i VM.”

Apropos de praktiserende læger, hvad syntes du om de to første løb?
Marvin Van Daele: "I MX1 vil det være meget svært at stoppe Cairoli, så meget er klart. Nagl er også som forventet, Philippaerts er stærk og Desalle har jævnligt travlt. De øvrige belgiere har endnu ikke været i stand til at opnå topresultater. Men med Valkenswaard bliver der en kamp, ​​der burde passe bedre til belgierne. Jeg forventer også noget af Ken (De Dycker) og Steve. Jeg forventer mest af Desalle, selvom han endnu ikke kører med samme aggressivitet som sidste år på Hondaen. Måske føler han sig ikke 100% på Suzuki endnu? Så vil der blive søgt og fundet løsninger i de kommende konkurrencer! Suzuki er trods alt et af de mest professionelle hold på folden. Nu prøver jeg selvfølgelig bare at gætte. Som GP-rytter ved du meget mere om, hvad der foregår med dine konkurrenter: tekniske problemer, en mindre skade... Enhver, der kun ser på resultaterne, får kun én del af historien.”

Tredje gang er charmen! Efter Mill og Halle sigter Marvin efter et stærkt resultat i Gemert.

Hvad synes du om MX2 GP'erne indtil videre?
Marvin Van Daele: "Jeg nød den praktiserende læge i Italien. I MX2 er jeg som alle andre overvældet af Jeffrey Herlings! Svært at tro, hvad han allerede har opnået. Ærgerligt med det fald i slutningen. Hvis han havde kontrolleret sine nerver lidt bedre, ville han nok vinde sin første serie i Mantova. Desuden trak han sig i den anden moto fra Roczen med 14, 15 sekunder. Meget imponerende. Vi kommer til at se store ting fra Herlings og Roczen i år!”

Kreditbilleder: CDS