X

KODE 111: de Jeffrey Herlings kolonne

Fra EM-rytter og talent til KTM-fabriksrytter og fuldgyldig GP-pilot. Fra hans velkendte nummer 84, til den über-coole 111 på nummerpladen... Det går stærkt for 15-årige Jeffrey Herlings, men den fornemme fra Elsendorp kan ikke forestille sig det anderledes! I Kode 111 vi lod jævnligt Jeffrey tale i løbet af hans første GP-år.

"Hej MX-fans i Holland og Belgien! Beslutningen er taget, vi har netop gennemført den første ONK i Mølle. Som du ved, gik det ikke helt, som jeg ønskede for mig. Det skulle det ikke være, men jeg håber at gøre op med det i Halle. I ugen før Mill havde jeg trænet så hårdt. Når jeg ser tilbage nu, har jeg måske skubbet lidt for meget, og det brød mig op. Som følge heraf var jeg ikke helt i toppen i den anden motorcykel. VM har selvfølgelig højeste prioritet i denne sæson, men jeg glæder mig også rigtig meget til ONK. I 2009 gik jeg lige glip af titlen, og derfor er jeg nu ekstra motiveret. Jeg synes i hvert fald, at det er bedre, at de nu har justeret scoringen i ONK. Ligesom i de praktiserende læger, er det sådan, det skal være efter min mening.

Kan ses på opslagene i Frankrig! Jeffrey skrubber i Valence.

Apropos de praktiserende læger, så får jeg mange spørgsmål om det! To uger mere og så skal jeg til start til min første praktiserende læge. Det er også nyttigt, at jeg allerede ved lidt om det spor i Bulgarien, Sevlievo. Jeg har kørt dertil et par gange. Det er en rigtig, rigtig hård bane. Meget hurtig, med masser af springende bump og flot og tydeligt for publikum også. Jeg glæder mig helt klart. Man debuterer kun én gang og det er i sig selv ret spændende, men jeg har bestemt ikke følelsen af, at jeg bliver smidt ud i den dybe ende eller noget. Ridningen går godt, og jeg føler mig fit. I vinter arbejdede jeg rigtig hårdt, og vi red meget, især på hårdt underlag. De fem ugers hvile, jeg måtte tage på grund af min kollapsede lunge, sugede virkelig i det øjeblik. Jeg måtte overhovedet ikke gøre noget for at undgå at belaste mine lunger. Som følge heraf er jeg kommet lidt bagud, eller i det mindste virker det sådan, fordi jeg tror, ​​at det måske kun har været en god ting. Jeg havde redet intensivt siden begyndelsen af ​​november, ellers ville jeg være næsten på toppen nu og begynde at blive dårligere igen i juni eller juli. Nu vokser jeg, og jeg håber at holde det sådan. Betyder det fald i Winschoten, at jeg ikke længere vil køre indendørs i Holland? Nå, jeg ved det ikke. Det er ingen Anaheim 1, hvis jeg må sige det! Men det skulle ikke være sket. Det var mere min skyld, jeg så, at der sad nogen foran, og jeg ville alligevel springe frem. Det gjorde jeg, og jeg endte med en anden. Ærgerligt, men Supercross bliver ved med at fascinere mig. Måske træner vi med Ricky Carmichael til MX of Nations. Så ville det være rart at køre nogle gode Supercrosses i Europa næste vinter, såsom Geneve eller Bercy. Selvom det hele stadig er langt væk. Det skal vi helt klart se på.

Stefan 'The Legend' Everts giver nogle tips inden start.

Siden marts sidste år stoppede jeg i skolen og er faktisk fuldtidsprofessionel. Det lyder sikkert skørt for nogle mennesker, men det er den eneste måde, jeg kan fokusere 110% på min sport, hvilket føles meget godt. Jeg har lidt kontakt med mine tidligere klassekammerater længere. Dit liv vil automatisk se helt anderledes ud. Jeg er ofte ikke hjemme, på vej til en konkurrence eller træning i Belgien. Jeg har travlt med cross fra morgen til sent om aftenen. Hvis jeg ikke træner, har jeg travlt med mine briller, hjelme, støvler eller andre ting, der er altid noget. Hvis jeg ikke gør det, når jeg er hjemme, går jeg til svømning med mine venner, eller bruger computeren eller går i biografen. Mine yndlingsfilm foretrækker at have noget action, lidt latter og nogle gange nogle smukke kvinder i dem! Det kan jeg bedst lide. Jeg tror, ​​at den sidste film, jeg så, var Ice Age 3, hvilket var okay.

Nu hvor vi har gennemført de første kampe i 2010, er jeg så småt ved at vænne mig til mit nye hold. Med det mener jeg frem for alt alt, hvad der følger med. Det er selvfølgelig dejligt med det samme at kunne køre for Red Bull-KTM-holdet som fabriksrytter. Det er noget du drømmer om, fantastisk når det bliver til virkelighed. At køre for det bedste hold betyder, at alt er det bedste: de bedste motorer, de bedste dele, de bedste mennesker, alt fuldstændig professionelt. Nu er det alvorligt, ikke mere amatørforbund eller amatørhold. Tidligere har jeg altid kunnet køre rundt for sjov, alt andet var tilfældigt. Nu vil jeg selvfølgelig stadig have det sjovt, men nu skal resultaterne komme! En af nyhederne i år er fuldt samarbejde med Stefan Everts. Sidste år hørte jeg det af og til, nu har vi meget regelmæssig kontakt. Stefan er både min teamleder og personlig rådgiver. Han hjælper mig også med mine træningsplaner og sådan noget. Det er selvfølgelig dejligt at have en som Stefan ved sin side. Han kan lære mig meget, og det er jeg meget glad for. Især fordi Stefan er en af ​​de ryttere, som jeg så op til og stadig ser op til. Eller mænd som Carmichael og Stewart, de har alle noget, der kan gavne dig.

Under ONK i Mill.

Nogle gange undrer folk sig over, hvordan man kan køre en motorcykel så hurtigt i så ung en alder. Jeg ved det ikke præcist, men jeg tror meget har med din motivation at gøre. Hver dag vågner jeg op med den samme vilje til at vinde. Hvis du spørger mig, hvad jeg vil gøre, er svaret altid det samme: vind! Jeg har dyrket motocross siden jeg var fem år gammel, og det har altid været sådan, jeg hader at tabe. Jeg vil gerne, hvis det er muligt oven på kassen at stå…

Nå, nok skrivning til min første klumme. Mine Oakleys er her på bordet og skriger efter opmærksomhed. Så starter jeg på det først!”

Altid på vid gab,

Jeffrey Herlings
PS Tjek her min hjemmeside , altså på engelsk!

Kreditbilleder: CDS