X

Sæsonstart: VBM for dummies

Vi præsenterer de forskellige forbund i Belgien og Holland på en klar og kortfattet måde, for attrapper. Efter MCLB er Free Belgian Motocross Federation, eller VBM, for.

VBM blev grundlagt i 1966 som en fri belgisk motorsportsforening. Et navn, der senere blev ændret til Free Belgian Motocross Federation. I 2010 er VBM hovedsageligt aktiv i provinsen Limburg, men der arrangeres også konkurrencer i Antwerpen, Flamsk-Brabant og Liège. I år er der også to konkurrencer i Holland på kalenderen. VBM's licenstagere kommer derfor stort set fra de samme provinser. At VBM organiserer sig på et relativt stort indsatsområde betyder også, at der tilbydes en bred mangfoldighed af kredsløb. Denne rækkevidde varierer fra rene sandbaner i Nord-Limburg til rullende baner i Haspengouw til hårde baner i Liège.

Jan Lauryssen vil gøre tingene bedre på VBM i år.

VBM-sæsonen er altid forudgået af motorcykelindvielsen i det flamsk-brabantske pilgrimssted Scherpenheuvel. Under en VBM-søndag får ryttere fra 15 forskellige klasser noget for pengene. Heraf er 13 klasser forbeholdt motorcykler, de to andre er quad-klasser. Dagen før et VBM-stævne kan forbundets ungdomsryttere gå i samme kredsløb som de voksne ryttere.

Et interview med VBM-formand Jos Diaz du læser her.

Almindelig info:

Registreret kontor: VBM vzw, Nieuwdorpstraat 28, 3450 Geetbets
Formand: Jos Diaz
Sekretariat: Nadia Vandenbroeck, Tlf.: 0499 72 24 25, Email: vdbroecn@skynet.be
Sportsudvalg: Valentin Clijsters, Tlf.: 0476.50 06 24, Email: vbm.sportcommissie@telenet.be
Internet side: http://www.vbmcross.be

Serialisering:

– Lover MX2
– Nybegyndere MX2
– Nytilkomne MX1/3 A
– Nybegyndere MX1/3 B
– Nytilkomne MX1/3 C
– Masters Open
– Quad A – B
– Junior MX2
– Juniorer MX1/MX3
– National MX2 – Inters MX2
– National MX1/3
– Inters MX1/3 B
– Rente MX1/3 A

Mike Vanderstraeten er en af ​​nytilkomne i VBM.

Kalender: 2010-kalenderen for VBM vind je hier

MXMag.be's yndlingskonkurrencer:

1)     Moresnet: En perle af et kredsløb beliggende i en lige så interessant landsby nær Drielandenpunt. Konkurrencen finder sted hvert år pinsedag. Udover de sædvanlige VBM-chauffører kommer der også en del regionale chauffører til Moresnet. Hvert år er der også nogle gæstekørere med imponerende navne på Inters. Sidste år optrådte den belgiske Enduro E1-mester Cédric Cremer i Moresnet. Han kørte foran en del flere tilskuere end under den gennemsnitlige BK Enduro.

2)     Hamont: "Kiekoet" er og forbliver en klassiker i Nord-Limburg. En rigtig "Old School" sandbane med en skovsektion. Et kredsløb af en art, der desværre er blevet sjælden.

3)     Attenhoven: Lærebogseksemplet på et Haspengouw-kredsløb. En hårdere overflade og skrå overflader. Ikke super teknisk men sjovt!

Kreditbilleder: CDS
Mere om den fantastiske, eneste 'For Dummies'-serie kan findes her.