X

Kolonne Ken De Dycker

Kære K9-supportere og fremtidige tilhængere, venner og fjender!

Det er et stykke tid siden, jeg skrev den første klumme. Derfor var det på høje tid med en efterfølger! Jeg har tidligere været til varmere steder i vinter, men min spanske praktik handlede udelukkende om fysisk træning. Fra januar var der masser af motorcykeltræning på mit program, og køreklare kredsløb er nyttige til det. Det er faktisk et kæmpe problem i år. Sne og is er fantastisk, hvis du kan lide at lave snemænd, køre på kane eller opbevare din sodavand uden fryser. Virkelig seje, bogstaveligt talt... desværre alle ret ubrugelige aktiviteter som forberedelse til verdensmesterskabet i Motocross!

Endelig helt nyt!

Derfor er jeg med min partner i kriminalitet Joël Roelants rejste til USA i begyndelsen af ​​sidste måned. Faktisk havde jeg set det dårlige vejr komme før, og Amerika er et meget interessant alternativ til det traditionelle Spanien. Som på bestilling var solen på aftale i USA af A i næsten to uger. Vi havde altid temperaturer på omkring 25°C, og vi kunne ride hver dag. Undtagen den sidste dag, fordi det havde regnet ret kraftigt. Som under den tidligere træningspraktik for "JR", gjorde vi sporene omkring LA, det sydlige Californien, usikre. En særlig oplevelse, for banerne er altid perfekte. Faktisk endda for meget. Ikke kun taler jeg om typiske SX-kredsløb, men selv de almindelige kredsløb er for flade! Det er ikke ideelt til at blive kondition under kørslen eller i lyset af de hårde spor, vi får i de praktiserende læger. Lad os i øvrigt tale om hårde job. I denne uge tog jeg til Rotterdam for at køre på det nye kredsløb: Maasvlakte. Sammen med Dieselpriem og Kristof Salaets. Meget sjovt og meget lærerigt for mig. Jeg har ikke været rigtig hård i et stykke tid – igen tak for det niet at skovle Steve O – job done. Og det tog lidt tilvænning. Det var også første gang med en Sölva suspension. En helt anden følelse end standard, men det bliver snart bekendt...

Årets første fotoshoot med Willy Van Thillo bag kameraet.

Da vi var i området i Los Angeles, deltog vi også i starten af ​​Supercross-sæsonen den første weekend. I Anaheim kan jeg kun fortælle dig, at det virkelig var det værd. SX i USA er ét stort show. Meget anderledes end hvordan tingene er i Europa. Alt er skræddersyet til at skabe et skuespil. Men det er selvfølgelig også typisk for sport i Amerika! Vi gik også for at se en NBA-kamp (basketball) i LA Lakers. Meget fint. Fordi Joël er ligesom mig ikke tabe er – oversættelse for de hollandske fans: en afslappet fyr – vi havde det også godt. Vi har begge svært ved at sidde stille, men vi har også arbejdet hårdt og lagt mange motortimer. Den praktik var bestemt et lykketræf. Køreforholdene er dog som sagt helt anderledes end her. I Californien har jeg altid kørt standard, hvilket betyder, at vi stadig har et vigtigt arbejde at gøre i forhold til motortuning.

Denne weekend er Airoh Mantova Starcross lige om hjørnet, og det er altid noget at se frem til. Jeg synes, det er et meget fornøjeligt løb på en smuk bane, klar for publikum, og der er altid en god stemning. Springene er godt anlagt, og det er de også en-til-en løb er meget sejt. Jeg er ikke specielt nervøs, selvom det er lidt spændende at se, hvor man står over for konkurrenterne. Mantova er trods alt ikke et tivoliløb mod Janneke og Mieke. Du kører direkte mod verdens bedste! Det jeg er lidt nervøs for er de to testdage med Monster Energy – Ricci Racing – Yamaha onsdag og torsdag. Ikke fordi jeg ikke har tillid til holdet, tværtimod, men fordi det er så vigtig en periode for en kører. Desuden er der også en masse nyt. På onsdag skal jeg arbejde sammen med holdet og Sölva, med vægten naturligvis på afvisningen. Dagen efter ankommer folk fra Yamaha-Rinaldi for at teste nye dele, og så arbejder vi primært på motoren. Indtil videre har jeg haft lidt at gøre med holdet i praksis, men det vil snart ændre sig. Ricci Racing-mændene kommer til Belgien i slutningen af ​​februar for at flytte ind på Johan Boonens værksted i Lommel. Afhængigt af vejret her, kan jeg gøre mere end blot det første løb i det italienske mesterskab. Det handler om at kunne gennemføre så meget testarbejde som muligt under gode forhold.

Holdbillede af et top russisk ishockeyhold, der træner i Herentals. Vær særlig opmærksom på deres stjernespiller Кирилл9, yderst til højre, altid farlig. Så længe det bliver lige!

Med al de sidste ugers og måneders vejrelendighed ville man næsten glemme, at det også har sine gode sider. I mit tilfælde betyder det fri, fordi du ikke kan køre bil. Så prøver du at holde dig travlt og opdage andre sportsgrene. På det seneste har jeg gået med vægklatring regelmæssigt. For at forblive i vinterstemningen begyndte jeg endda at tage ishockey! Rob, den ældste søn af min manager Git, spillede ishockey i et stykke tid, og han introducerede mig til sporten. At spille i sig selv er sjovt, men det er en utrolig teknisk sport. Mit skøjteløb fylder ikke så meget, og så er det ret svært. Uanset om du er stor og stærk eller ej, vil de mest adrætte spillere efterlade dig i ærefrygt! Vi laver vores egen skøjteløb i Herentals. Jeg har også været at se White Caps fra Turnhout på første klasse flere gange, og det er også meget hyggeligt at se live. Jeg så for nylig Leuven Chiefs mod White Caps: et rigtigt skue!

Så det er det igen, min opdatering på hvad der sker i K9-land. Pas på,

Kom med det

PS Glem ikke at besøge Git, min leders autocamper under Åbningskorset i Lommel mellem kl. 11 og 12, iført K9 fantøj. Starmeal forkæler dig derefter med gratis godbidder. Folk spreder nyhederne...

Billedkreditter: Willy Van Thillo, Kendedycker.be